27/10/2020

Partidul ALDE de Romania. Mai apare si PL-U, tot de Romania

dan-voiculescu-la-dnaPC e in corzi, rupt.

Alaturi de Tariceanu si alti obedienti ai puterii, cu banii castigati prin munca asiduua si neprecupetiind nici un efort, astazi Daniel Constantin oficiaza casatoria cu Taxiceanu, cum i se spunea presedintelui Senatului pe la mitingul din 2007.

Tot Taxiceanu este primul premier roman care a introdus taxa de prima inmatriculare.

Încă un partid din arcul guvernamental are probleme. După câteva demisii ale unor șefi de organizație județene și locale, demisiile ajung și în rândul grupurilor parlamentare. Cel care a dat startul este senatorul Alfred Laurentiu. Acesta și-a depus demisia și a anunțat că va pune bazele unui nou proiect politic.”Am transmis vineri conducerii Partidului Conservator demisia mea.  In opinia mea, in acest moment, acest partid si-a pierdut identitatea.
Chiar daca se numește in continuare PC si are la baza doctrina social-liberală realitatea este cu totul alta.
In spațiul public PC nu exista si se îndreaptă cu pași repezi spre pierderea definitiva a identității.

”Luni, 8 iunie 2015 la Tribunalul Bucureşti au fost depuse actele pentru înfiinţarea Partidului Puterii Umaniste (social-liberal).

La Cluj, Dr. Radulescu si-a luat oamenii si a plecat la PL-U.

Organizația locală Florești (județul Cluj) a demisionat în bloc din Partidul Conservator și a constituit prima organizație locală a Partidului Puterii Umaniste din țară. Menționăm că Florești este cea mai mare comună din România, iar în ceea ce privește numărul de locuitori, comuna Florești depășește foarte multe orașe din România.

Cu această ocazie, mai mulți membri importanți ai PC Cluj și-au dat demisia și au trecut la Partidul Puterii Umaniste, declarându-și susținerea necondiționată fata de proiectul PPU și a lui Șerban Rădulescu, liderul județean, membru fondator și unul dintre liderii acestei noi formațiuni politice la nivel național.

Și-au dat demisia din PC și au semnat adeziuni la PPU: Mariana Maier, președinta Organizației de femei a PC Cluj și vicepreședinta Organizației de femei pe țară a PC, Bogdan Făgădar, președintele Organizației de tineret a PC Cluj-Napoca și președintele organizației locale Florești a PC, Florentina Vaida.

Traditia si obiceiurile d-lui profesor Voiculescu trec dincolo de gratii. De integrare europeana sau NATO. Ceea ce a contat, a fost exportul de arme de pe vremea lui Ceausescu si bineinteles banii.

Acum, la vremuri noi, tot ei. Si fac inca un apel catre Romania. Eu, cand simt ca miros a transpiratie, nu ma dau cu spray pe deasupra, ci ma spal !

APEL CĂTRE ROMÂNIA CLASEI DE MIJLOC

Acest mesaj este adresat României tăcute, României care, până astăzi, a suferit în tăcere, a pierdut, a fost umilită, uitată şi sacrificată. Un mesaj pentru România clasei de mijloc. Credem în capacitatea acestei Românii de a-şi recâştiga demnitatea şi drepturile sale legitime.

Trăim într-o ţară aflată sub ocupaţie. Sub ocupaţia agresivităţii, a prostiei şi a nedreptăţii.

Trăim într-o ţară mutilată. O ţară desfigurată de ură, incompetenţă şi impostură.

O ţară în care valorile veritabile sunt umilite, izolate şi condamnate.

Umaniştii cred în manifestarea liberă a personalităţii umane, prin exercitarea deplină a drepturilor fundamentale ale omului, a demnităţii umane

Putem să ne recuperăm respectul. Avem obligaţia de a ne redescoperi valorile.

Criteriul valorii umane trebuie să fie criteriul de selecţie în societate, inclusiv în politică.

  • Economia României poate fi prosperă.
  • Sistemul de educaţie poate fi competitiv.
  • Sistemul de sănătate poate fi modern şi eficient.
  • Securitatea socială a cetăţenilor români poate fi garantată.
  • Sistemul de justiţie trebuie să fie in slujba omului şi a apărării drepturilor sale
  • România are potenţial economic şi cultural semnificativ
  • România are resurse uriaşe de inteligenţă.

Este însă necesar ca acest potenţial şi asemenea resurse să fie responsabil administrate.

Umaniştii cred că:

  • Românii trebuie să aibă un nivel de viaţă civilizat
  • Românii vor să poată asigura copiilor şi nepoţilor lor şansa de a se dezvolta într-o societate sănătoasă.

În ultimii ani, România a fost guvernată discreţionar şi iresponsabil. Nivelul de trai s-a redus constant.

Timp de un deceniu, pensionarii, mamele, nou-născuţii, artiştii, militarii, medicii, profesorii au fost sistematic umiliţi de un regim politic agresiv şi obtuz.

Polarizarea societăţii în două clase sociale extreme, bogaţi şi săraci, a divizat România.

Înainte de a fi bogaţi sau săraci, de la oraş sau de la ţară, talentaţi sau mai puţin talentaţi, femei sau bărbaţi, cu toţii suntem OAMENI.

A venit momentul să determinăm o schimbare majoră bazată pe principiile umaniste care să asigure respectarea drepturilor fundamentale la viaţă, la un trai decent, la sănătate şi educaţie.

DOCTRINA UMANISTĂ este singura care poate determina, credibil şi consistent, o schimbare fundamentală de sistem.

Această doctrină, în esenţă, are în vedere neantagonismul dintre individ şi colectivitate – înţelegând că individul nu se poate afirma în afara societăţii iar societatea este o sumă a indivizilor.

În relaţia cu cetăţenii săi, statul poate fi abuziv, statul poate corupe, statul poate fi opresiv.

STATUL ESTE AL OAMENILOR, NU OAMENII AI STATULUI!

Esenţa doctrinei umaniste este aceea că natura umană este la baza tuturor lucrurilor.

Societatea umanistă – societatea viitorului, trebuie să fie organizată pe trei paliere:

INIŢIATIVĂ – EXECUŢIE – ASISTENŢĂ

Realitatea este că lumea este compusă din oameni care au iniţiativă, din oameni care ştiu să organizeze şi să conducă, dar şi din oameni care au nevoie de sprijin.

Societatea umanistă se bazează pe un tip nou de coeziune socială care depăşeşte bipolaritatea antagonică dintre muncă şi capital, înlocuind-o cu triada INIŢIATIVĂ – CAPITAL – MUNCĂ.

Doctrina umanistă consideră că valorile definitorii ale oricărei comunităţi sunt create de oameni pentru oameni şi nu împotriva lor.

Educaţia, instruirea, cunoaşterea sunt mijloace concrete de dobândire a libertăţii. Numai un om liber se poate exprima şi afirma fără reţineri în societate.

Credem in puterea românilor de a se mobiliza pentru a-şi apăra drepturile, pentru a-şi recâştiga demnitatea.

Credem în capacitatea românilor de a lupta pentru a redobândi dreptul la speranţă, dreptul la o viaţă decentă, dreptul de a fi cetăţenii unui stat corect şi prosper.

Credem că fiecare dintre noi are datoria de a reacţiona, de a-şi folosi drepturile legale de care dispune.

Orice voce publică, care se va implica şi va susţine acest demers, va contribui direct şi concret la o schimbare fundamentală în destinul României.

România clasei de mijloc trebuie să vorbească şi să formeze.

Eu am terminat articolul, ca imi place sa fac presa. Ce bine e sa vorbesti 25 de ani, sa devalizezi o tara si apoi sa o iei de la capat.

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

A început Festivalul Îngheţatei la Cluj-Napoca, ediţia a VI-a

Municipalitatea clujeană a anunţat startul ediţiei a şasea a Festivalului Ingheţatei în Piaţa Unirii. În...

Închide