Parlamentarii clujeni, fără rezultate notabile dar cu indemnizatii amețitoare

Fiecare parlamentar costă aproximativ 40.000 de lei. Pentru ceea ce muncește, un simplu parlamentar este remunerat cu o indemnizație de aproximativ 13.000 de lei brut, o sumă forfetară de 20.000 de lei, diurne, decontări pentru cazare și transport. De altfel, decontul pentru transport depășește salariul minim net al unui angajat român, ajungând la aproximativ 1.600 de lei. În total, un senator sau deputat ne costă aproape 40.000 de lei lunar, scrie Alba24.ro

Deputaţii şi senatorii au muncit în Parlament, în medie, două zile şi jumătate pe săptămână, adică o jumătate din cât lucrează un român obișnuit. Totuși, deputații au fost ceva mai harnici decât senatorii: 2,5 zile față de 2,4, în cazul colegilor din Camera superioară. Statistica este valabilă în primele șase luni ale anului 2018, dar tendința s-a menținut cel puțin în aceiași parametri, și în lunile următoare.

 

Să luăm la întâmplare doi deputati din opozitie si unul al puterii, pentru o analiză rapidă :

Adrian Oros vicepresedinte PNL

Deşi deputatul Adrian Oros face partea din Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, nu a propus nici măcar o iniţiativă legislativă în domeniul acestei comisii. Din cele 125 de iniţiative legislative semnate de acesta, doar trei au fost propuse de Oros, dintre care nici una în domeniul acestuia. Una dintre propunerile legislative priveşte modificarea şi completarea articolelor 6^1 şi 6^2 din Legea nr. 416 din 18 iulie 2001 privind venitul minim garantat. O altă propunere se referă la Legea nr. 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate. Cea de a trebuia iniţiativă a lui Adrian Oros propune declararea lui Vasile Lucaciu „Erou al Naţiunii Române”.

Profesorul Adrian Oros este si prorector USAMV. Acesta incaseaza conform declaratiei de avere, din  2018, un cumul anual format  din 96447 lei de la USAMV si 90609 de la Camera Deputatilor.

Deci 40.000 de euro /an

 

Steluța Cătăniciu

Cătăniciu a semnat cele mai puține inițiative dintre toți parlamentarii clujeni și anume 23, din care 8 promulgate legi.

Cea mai evidențiată activitate pe care o are în momentul de faţă este la Antena 3, unde se laudă cu realizările ei. Cătăniciu a început chiar să folosească reţelele de socializare ca să işi anunţe prezenţele la emisiunile de la Antena 3.

Are si ea 90.281 lei anual, adica 19208 euro.

Adrian Dohotaru, USR

Dohotaru a iniţiat totuşi şase legi, toate din domenii diferite. Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 217/2000 privind aprobarea coşului minim de consum lunar a fost iniţiată de acesta după ce a acuzat guvernul că salariul minim creşte “din pix”. Dar cum Adrian Dohotaru nu are cunoştinte doar în domeniul economiei, a avut şi o iniţiativă care propune modificarea Legii educaţiei naţionale pentru a asigura tuturor elevilor de clasa a VIII-a dreptul de a susţine evaluarea naţională. Nu s-a oprit nici la aceste două domenii şi a mai avut şi o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local. Dohotaru a semnat 45 de inițiative legislative, din care doar 5 au fost promulgate legi. A incasat anual 103.000 lei, adică 21.000 de euro/an.

Senatorii şi deputaţii clujeni trimişi în Parlamentul României să ne reprezinte pierd vremea pe banii noştriLeave a Comment