Padre, nu te vom uita niciodata

padreAm mers timp de 3 ani fara oprire la liturghia lui Padre. Am invatat ca moartea nu exista, reprezentand o stare a mintii. Imi spunea „Sfinte”, lovindu-ma cu pumnul usor in dreptul pieptului, pentru a-mi debloca chakra iubirii. Nu stiam asta pe atunci. Atunci cand ii spuneam ca  Sistemul ma ucide, ma chema la el si imi apasa puternic ochii.

Dupa moartea mamei si mizeria care mi-au facut-o unele instante de judecata, i-am spus ca as dori ca Dumnezeu sa ma ia la EL. Atunci, Padre a facut una din minunile Sale . M-a readus la viata intr-un mod propriu si niciodata de atunci nu am mai cerut Tatalui din Cer asta. Am invatat sa-mi duc cu demnitate viata, buna sau rea, dar mai ales am inceput sa ajut oamenii din jurul meu.

Parintele greco-catolic Dumitru Suciu nu este din lumea noastra , El vine din lumea inmiresmata a Duhului Sfant , vine din lumea ingereasca a sfintilor , ca sa-L faca cunoscut pe Domnul Dumnezeul nostru, asa cum vrea EL sa se faca cunoscut .
Cu ce a deranjat parintele Dumitru Suciu ?
A deranjat ca inainte de sfintele pasti a stat in Biserica 49 de zile si a tinut post si s-a rugat pentru noi ?
A deranjat ca Dumnezeu vindeca bolile trupului si ale sufletului prin mijlocirea fiintei lui ?
A deranjat ca El nu considera preotia o meserie ,ci el considera preotia o daruire si o slujire ?
A deranjat ca slujeste descult ca Sfantul Francisc de Assisi si traieste liturghia pentru Dumnezeu ?
A deranjat modestia lui ,credinta lui ,iubirea lui ? .
A deranjat ca Dumnezeu este cu El si in El ?
Din totdeauna prorocii Lui Dumnezeu au fost alungati ,huliti si batjocoriti si insusi Isus Cristos Domnul Dumnezeul nostru a aflat de mintea umana in intelepciunea de sine .
Unde au fost apostolii si cei carora le-a facut bine cand Fiul Omului era batjocorit si scuipat , atunci cand Mielul Lui Dumnezeu s-a daruit pentru noi oamenii ?
Unde sunteti voi fratii lui Dumitru Suciu , unde sunteti voi prieteni preoti ?
Of , Doamne, cat oare vor mai suferi alesii Tai ?
Pana cand Doamne Dumnezeul nostru vei lasa pe copiii Tai sa fie huliti , umiliti si batjocoriti ?

Sufletul meu se intristeaza atunci cand Dumnezeu vine la noi prin alesii lui si noi iL alungam din inimile noastre .
Am tacut pana acum ,dar a venit momentul cand gura mea trebuie sa graieasca toate nelegiurile si greselile .
De acum voi vorbi , de acum voi grai ceea ce Dumnezeu mi-a pus in inima si in suflet , a venit timpul sa implinesc binecuvantarea primita de la Domnul Dumnezeul cerului si al pamantului ,Dumnezeul intregului univers .

„E ca Isus, ne învaţă doar lucruri bune”

Maria este o femeie care a trecut prin multe suferinţe şi care s-a îmbolnăvit de cancer. A ajuns la preotul Dumitru Suciu şi spune că acesta a făcut-o să creadă că trebuie să lupte pentru viaţa ei şi că poate învinge boala prin rugăciune şi post.

„M-am vindecat complet într-un an de zile, iar acuma sunt practic un alt om. Preotul Dumitru m-a învăţat să cred în Dumnezeu şi în puterile lui, este un om extraordinar, acuma ştiu că există Iisus”, a declarat Maria pentru CLUJEANUL. Astfel de cazuri mai sunt, însă Dumitru preferă să nu vorbească despre ele. O altă femeie prezentă la slujbă, care a vrut să i se păstreze anonimatul, a menţionat că vine de foarte mulţi ani la această Biserică, încă de când slujea un alt preot acolo, dar spune că „preot ca Dumitru Suciu nu mai există în ţara asta, e ca şi Iisus, nu ne învaţă decât lucruri bune. Are har de la Dumnezeu şi poate să facă multe minuni”.

49 de zile în Biserică

Preotul Dumitru Suciu este cunoscut şi pentru dezlegările de farmece pe care le face celor cu probleme, dar şi pentru faptul că, în Postul Paştelui din anul acesta, a stat 49 de zile în Biserică, s-a rugat, a mâncat doar pâine şi a băut apă sfinţită. Cât despre catastrofa Turnurilor Gemene din Statele Unite ale Americii, care s-au prăbuşit în data de 11 septembrie 2001, preotul spune că în Biblie este un citat care confirmă catastrofa, că mai multe fapte care se petrec în zilele noastre sunt consemnate în Biblie, dar că „nimic nu e cert”. Dorinţa lui este de a-i pregăti pe oameni pentru vremurile care vin şi de a-i face să înţeleagă mai bine anumite lucruri legate de Apocalipsă. ”

Citez din ziarul Clujeanul , cand Dumitru Suciu mai era preot greco-catolic.
„Dumitru Suciu a învăţat să nu ia în seamă lucrurile rele care se spun despre el. Spune că este mulţumit de ceea ce face şi, mai ales, de faptul că poate să-i aducă pe oameni mai aproape de Dumnezeu prin rugăciune şi post.

Cei prezenţi în Biserică la slujbe îl aşează printre sfinţi. Vin cu mare drag la „preotul sufletului lor” şi se roagă în genunchi, deconectaţi parcă de la tot ce-i înconjoară. Biserica şi omul care o păstoreşte îţi lasă un sentiment ciudat. Parcă te afli pe alte tărâmuri, rupte de realitate. Atmosfera din biserică este foarte relaxată şi destinsă, părintele făcând glume cu enoriaşii chiar şi în timpul slujbelor.”
Citat din City News :”Un fost preot controversat tine in continuare slujbe in fata enoriasilor fideli. El spune ca, prin rugaciunile sale, oamenii se pot vindeca de orice boala. Preotul Dumitru Suciu a fost insa redus la statutul laical, din cauza neconventionalitatii si a stilului atipic al slujbelor sale, printr-un decret semnat de Episcopul Eparhial de Cluj-Gherla. Cu toate acestea, fostul preotul tine predici intr-o casa de pe strada Antonio Gaudi, spre nemultumirea unor vecini care s-au plans autoritatilor.

“Eu sunt o persoana foarte controversata. Unii ma urasc si altii ma iubesc. Aia care ma urasc m-ar omori, dar nu pot. Cei care ma iubesc m-ar apara, dar nu-i cazul. Si-ar da viata pentru mine. Eu sunt cu Dumnezeu si n-am inselat pe nimeni, le-am spus ca din punct de vedere bisericesc sunt ca si voi. Daca fiii mei cred ca sunt preot si apeleaza la mine sunt preot pentru ei, fiecare cum crede. Eu nu am spatiu, daca eu m-as ruga intr-o sala cu o mie sau cinci mii de locuri, le-as umple intr-o saptamana” spune Dumitru Suciu.
Biserica manipuleaza oamenii, spune controversatul slujitor al lui Dumnezeu

“Asa cum sunt eu, asa e fiecare. Noi suntem egali. Nu conteaza ca nu esti preot, tu ai alta preotie, dar nu o stii. Sunt niste chestii de care toate bisericile profita. Si ii manipuleaza pe oameni , cum politicienii ii manipuleaza si, dupa aceea, ei manipuland, mor si ei, ca sfarsitul oricarei manipulari e moartea. Fie ca manipulezi, fie ca esti manipulat, sfarsitul ti-e acelasi”, mai spune predicatorul.
Credinciosii se inghesuie in “sala de rugaciuni”
Incaperea in care aproximativ o suta de credinciosi se roaga zilnic e decorata cu icoane crestinesti, cumparate, conform enoriasilor, din banii “parintelui”. Slujbele au loc de doua ori pe zi. Una dimineata de la ora 05:00 si alta dupa-masa de la 17:00.
“Vine multa lume aici, in special duminica e plin. Dar se fac slujbe in fiecare zi, dimineata si seara. Icoanele au fost cumparate de parintele de aici. Unii oameni vin si in timpul zilei si se roaga, acum citim Psalmi”, spune o enoriasa.

“Noi suntem un grup de rugaciune, asta suntem. Stiti ca el este un preot atipic in sensul ca a fost renegat de biserica. Dar e tot preot, caci preotia nu i-o ia nimeni. Atata ca nu mai face parte din biserica. Vine multa lume aici, e plin si in picioare tot timpul. Nu vin doar din cartier, ci din tot orasul. Vin si din Turda, Alba, Bistrita, din Ocna Mures. Ca sa stiti de ce vine lumea aici, haideti si o sa vedeti, caci nu se poate explica in cuvinte. Il poti gasi pe Dumnezeu, chiar daca esti ateu sau de alta credinta. Intelegi ca Dumnezeu exista si fara El nu poti sa faci nimic in viata asta. Si ai o viata in fericire si nu asa pe bajbaite cu tot felul de ispite si de probleme, deci stii sa faci fata la tot si sa traiesti ca un om demn. Iti reda demnitatea ta de om, afli ca esti fiu al lui Dumnezeu. Face ceea ce ar trebui sa faca toti preotii. Trebuie sa vedeti, caci o sa se scrie…Stiti ca niciodata geniile nu au fost apreciate la vremea lor. O sa aflati postum, dar noi speram ca o sa aflati in timpul vietii”, povesteste o alta enoriasa.

Fara drept de a predica

“Parintele Dumitru Suciu nu mai este preot. A fost redus la statutul laical printr-un decret dat de Preasfintia sa Florentin. Asta inseamna ca dansul este un simplu credincios si ca nu mai are dreptul de a sustine liturghii. Deci aceasta comunitate nu este un punct recunoscut de noi. In zona respectiva exista o parohie, cu biserica principala in Piata Cipariu. Decretul a fost facut public si in revista noastra”, a declarat Daniel Avram, Purtator de cuvant al Eparhiei de Cluj-Gherla. ”

2004, Nicula

Turma si pastorul
„Asa cum faceau si stramosii lor, ardelenii
parcurg zeci de kilometri in picioarele goale,
pentru a o adora pe Maica lui Iisus”

Pelerinaj la Manastirea NiculaBiserica veche (1770)

Izvorate din sute de piepturi, imnurile religioase scoteau tot mai multi locuitori ai satelor pe la porti. Desi mai erau doua zile pana la sarbatoare, si multi kilometri de strabatut inca pana la Manastire, toti cei cu care am vorbit pareau sa aiba o mare bucurie de impartasit.
Cecilia Vladut a implinit 76 de ani. Este medic si pana la anii acestia a strabatut drumul spre Nicula de mai multe ori. Merge in stanga preotului, in pas vioi, care nu tradeaza deloc oboseala. E bucuroasa ca e intre cunoscuti si prieteni, intr-un asemenea moment, pe care-l asteapta tot anul. „Drumul acesta il facem catre Maica noastra a tuturor, catre Sfanta Maria, care Il tine in brate si-L arata lumii pe Pruncul Sfant, cel mai mare miracol si izvor nesecat al vietii. Ea este cea care se roaga pentru noi toti si pentru intregul pamant. Nu mi-e greu sa fac atata drum pe jos, nu simt oboseala, pentru ca stiu ca bucuria si implinirea pe care le traiesc sunt nemasurate. Trebuie sa-i multumesc in mod deosebit preotului nostru greco-catolic Dumitru Suciu, sufletul acestei actiuni, care in modestia ce-l caracterizeaza doreste sa ramana un anonim. Este un om cu mare har, un preot pentru toti credinciosii, un model de daruire si sacrificiu, dovada a acestui lucru fiind si faptul ca in fiecare an, numarul participantilor la pelerinaj e tot mai mare. Eu sunt acum cea mai in varsta si ma bucur ca in aceasta procesiune sunt si doua fetite, Alexandra, de 10 ani, si Cristina, de aproape 4 ani. E sigur ca fetitele acestea, ca si alti tineri participanti – sunt printre noi si liceeni, studenti si chiar straini -, nu vor uita degraba aceasta experienta inaltatoare, ca vor duce mai departe in timp traditia aceasta atat de draga ardelenilor, care, asa cum se intampla in fiecare an, parcurg si azi, la fel cum faceau stramosii lor, zeci de kilometri in picioarele goale, pe frig, caldura sau ploaie, pentru a o adora pe Mama lui Iisus. Atat timp cat voi putea, voi participa si eu la pelerinajele anuale de la Nicula.”

“Eu sunt o persoana foarte controversata. Unii ma urasc si altii ma iubesc. Aia care ma urasc m-ar omori, dar nu pot. Cei care ma iubesc m-ar apara, dar nu-i cazul. Si-ar da viata pentru mine. Eu sunt cu Dumnezeu si n-am inselat pe nimeni, le-am spus ca din punct de vedere bisericesc sunt ca si voi. Daca fiii mei cred ca sunt preot si apeleaza la mine sunt preot pentru ei, fiecare cum crede. Eu nu am spatiu, daca eu m-as ruga intr-o sala cu o mie sau cinci mii de locuri, le-as umple intr-o saptamana” spune Dumitru Suciu.

 

Preotul sustine ca rugaciunile lui vindeca boli incurabile

 

Fostul preot sustine ca printre cei care vin la biserica improvizata se numara si oameni “cu probleme”, bolnavi pentru care el se roaga si ii scapa de diferitele afectiuni.

 

“Am avut ieri pe cineva de la Baia-Mare sau Viseu si a venit aici cu o problema si a plecat fara problema. Deci asta este chestiunea, nu conteaza ca zice ala ca e preot sau ca nu-i preot, el, daca a venit cu o problema si a plecat fara ea, isi da seama. Eu nu il ajut pe om cu nimic, caci nu am nimic de dat sau de luat. Nu iau nimic, daca cineva lasa ceva (bani – n.red) lasa, daca nu eu nu iau de la nimeni nimic. Daca au fost care au lasat asta e problema lor. Eu le spun la oameni: nu veniti la mine ca eu nu va vindec, Hristos vindeca. Hristos nu e aici, e pretutindeni. Dar oamenii, ascultandu-ma pe mine, am vazut ca au alt curaj, abordeaza altfel viata. Si modul asta de abordare ii face ca ei sa se vindece pe ei”, explica Suciu.

 

“Tipul asta care a venit avea acnee. Nu a putut sa o trateze cu nimic. I-am zis: uite, eu ma rog acuma pentru tine, maine mai vii dimineata la rugaciune si vezi cum arati. Si m-am rugat 20 de minunte. Dupa 20 de minute zice: «Simt ca nu mai am nimic acolo». Pai nu mai ai nimic! Cum asa? Corpul nostru este o enigma cu resurse infinite. Ca e din Dumnezeu, deci voi sunteti Dumnezei, dar nu va spune (biserica- n.red), caci cum sa iti spuna tie ca esti Dumnezeu si dupa aceea te scapa de la «muls», nu mai cotizezi cu nimic, nu mai esti bun de nimic. E greu sa fii liber. Si i-am spus: degeaba zici tu ca nu mai simti, dupa ce trece un timp iar te gandesti ca e greu sa se vindece mintea, ca nu mai ai boala aia. I-am zis sa se roage si a doua zi sa ne italnim aici si vedem cum iti arata fata. A doua zi ii era uscata fata. Du-te acasa linistit omule”, explica fostul preot.

 

“Dar omul nu a venit pentru el ci pentru fiica-sa caruia trebuia sa ii taie degetul. La o fata de 13 ani sa ii taie degetul si sa o bage la citostaza, ca pe astia nu ii intereseaza. M-am rugat pentru copila, ea inca nu e rezolvata pentru ca mintea ei e de copil. Dar a plecat copila si a zis «Nu mai am nimic». Din punct de vedere medical era un cancer, era o tumoare care ii crestea acolo. Eu tot ce fac spun tuturor: nu te lasa, fii liber, ai tot ce iti trebuie. Eu am intrebat-o pe copila de fata cu taica-so: «Fata, ti-ai urat viata?», chestie pe care ce medic o intreaba? Fata se uita la mine si a inceput sa inghita in sec. A spus «Da». Si ai vrut sa mori? «Da». Pai asta ti-e boala, gandul tau distructiv a alterat ceva, acuma sa te bucuri de viata”, a fost explicatia lui Suciu.

 

Scapi de Hepatita C cu numai 50 de lei

 

“A fost aici o batranica, a lasat 50 de lei. Ea e asistenta la spital si o obligau sa faca ce vor ei si i-am zis sa mearga sa faca asa, ca altfel ii iau salariul. Degeaba zici ca esti crestina, ca vii la biserica, ca te-ai vindecat. Vindecarea ti-o dau medicii. Pentru ca rugaciunea e complementara, nu are importanta ce faci tu cu medicamente. M-am rugat pe medicamente si am zis «Doamne, tot ce e distructiv aici sa iei, tot ce e bun sa aiba efect!» A facut citostatice la ficat, pentru hepatita C, boala nevindecabila. Femeia asta e azi vindecata, declarata. Mai are o boala incurabila, Adison sau cum ii spune, are o moaca inspaimantatoare, dar incepe sa aiba o fata de copil. Femeia traieste in continuare o viata frumoasa si asta se vede. Normal ca ea o sa vina oriunde ma duc eu”, a spus fostul preot.

 

Biserica manipuleaza oamenii, spune controversatul slujitor al lui Dumnezeu

 

“Asa cum sunt eu, asa e fiecare. Noi suntem egali. Nu conteaza ca nu esti preot, tu ai alta preotie, dar nu o stii. Sunt niste chestii de care toate bisericile profita. Si ii manipuleaza pe oameni , cum politicienii ii manipuleaza si, dupa aceea, ei manipuland, mor si ei, ca sfarsitul oricarei manipulari e moartea. Fie ca manipulezi, fie ca esti manipulat, sfarsitul ti-e acelasi”, mai spune predicatorul.

 

Credinciosii se inghesuie in “sala de rugaciuni”

 

Incaperea in care aproximativ o suta de credinciosi se roaga zilnic e decorata cu icoane crestinesti, cumparate, conform enoriasilor, din banii “parintelui”. Slujbele au loc de doua ori pe zi. Una dimineata de la ora 05:00 si alta dupa-masa de la 17:00.

 

“Vine multa lume aici, in special duminica e plin. Dar se fac slujbe in fiecare zi, dimineata si seara. Icoanele au fost cumparate de parintele de aici. Unii oameni vin si in timpul zilei si se roaga, acum citim Psalmi”, spune o enoriasa.

 

“Noi suntem un grup de rugaciune, asta suntem. Stiti ca el este un preot atipic in sensul ca a fost renegat de biserica. Dar e tot preot, caci preotia nu i-o ia nimeni. Atata ca nu mai face parte din biserica. Vine multa lume aici, e plin si in picioare tot timpul. Nu vin doar din cartier, ci din tot orasul. Vin si din Turda, Alba, Bistrita, din Ocna Mures. Ca sa stiti de ce vine lumea aici, haideti si o sa vedeti, caci nu se poate explica in cuvinte. Il poti gasi pe Dumnezeu, chiar daca esti ateu sau de alta credinta. Intelegi ca Dumnezeu exista si fara El nu poti sa faci nimic in viata asta. Si ai o viata in fericire si nu asa pe bajbaite cu tot felul de ispite si de probleme, deci stii sa faci fata la tot si sa traiesti ca un om demn. Iti reda demnitatea ta de om, afli ca esti fiu al lui Dumnezeu. Face ceea ce ar trebui sa faca toti preotii. Trebuie sa vedeti, caci o sa se scrie…Stiti ca niciodata geniile nu au fost apreciate la vremea lor. O sa aflati postum, dar noi speram ca o sa aflati in timpul vietii”, povesteste o alta enoriasa.

Poza apartine publicatiei formula-as