Ovidiu Turcu – Un milionar serios, un gentleman

turcuLa ieşirea din Cluj, pe strada Câmpia Turzii nr. 253-255, se găsesc sediile dealerilor auto Dacia, Renault, Nissan şi Alfa Romeo şi un service aflat încă din 1993 acolo. Toate acestea, grupate sub umbrela OTC Group, aparţin lui Ovidiu Turcu, proprietar pe terenurile, dar şi pe clădirile care găzduiesc aceste reprezentanţe. Vizavi de acestea (tot pe Calea Turzii) funcţionează firma Ascet, cu acţionariat Ovidiu (printr-o firmă a sa) şi Carmen Turcu, care comercializează mărcile Fiat, Lancia şi Ssang Yong.

Dacia Service Cluj Feleac, companie membră a OTC Group şi dealer local Dacia, a avut în 2009 afaceri în scădere cu trei milioane de euro faţă de 2008, ajungând la 6,4 milioane de euro. Turcu se aştepta la rezultate proaste pe 2009. De aceea a trebuit să-şi ia măsuri de siguranţă, să stopeze eventualele extinderi de service-uri (deşi terenurile din Dej şi Cluj sunt de mult cumpărate), să reducă personalul şi cheltuielile din firme.

Ovidiu Turcu a absolvit Institutul Politehnic, secţia Mecanică, şi şi-a dorit de mic să devină inginer auto. De când a terminat facultatea, a avut un singur loc de muncă, tot într-un service, cunoscând astăzi toate implicaţiile și amănuntele meseriei de mecanic sau inginer auto. În 1993 a fost acţionarul primei companii privatizate din domeniul auto.

Din februarie până în decembrie același an, prin trei majorări succesive de capital şi cumpărări de acţiuni de la ceilalţi investitori, Turcu a devenit acţionar majoritar al Dacia Service Cluj Feleac. Omul de afaceri mai deţine firmele „Astraauto“ (comerţ de maşini), „Autoveneţia“ (dealer pentru Fiat  şi Alfa Romeo), „Ro Trucks“ (firma care vinde camioane Renault). Ovidiu Turcu are investiţii şi în alte domenii. Deţine prin Dacia Service Cluj Feleac, 98,47% din compania Mucart, fosta fabrică de carton.

Subscribe To Our Newsletter

Cum sa iti reincarci bateriile

Stress-ul este ingredientul principal al vietii de zi cu zi. Pe strada, in autobuz, la...

Închide