Opozitia maghiara condamna discursul lui Viktor Orban de la Tusnad

Conform POLITICS.HU, liderii partidului de opozitie din Ungaria – MSZP – il condamna pe Vitor Orban – premierul maghiar – pentru ca in discursul sustinut saptamana trecuta la Baile Tusnad, in Romania, nu a mentionat deloc gravele probleme cu care se confrunta tara i poporul maghiar.

In luarea sa de cuvant de la, de acum celebra si controversata scoala de vara a unor organizatii maghiare revizioniste din Romania si Ungaria, premierul maghiar – Viktor Orban s-a ocupat de orice, de la revizuirea Tratatului de la Trianon la atacuri virulente la adresa UE si la problemele Poloniei. De un singur lucru nu s-a preocupat Orban in discursul sau: de problemele grave cu care se confrunta Ungaria sub „inteleapta” sa conducere.

Continutul discursului nu a trecut neobservat in Ungaria. Ildikó Borbély Bangó, deputat MSZP in parlamentul Ungariei a declarat intr-o conferinta de presa ca, la Tusnad, Orban nu a scos un cuvant despre situatia catastrofala din sistemul de sanatate din Ungaria sau despre tensiunile create in societate din cauza somajului foarte ridicat si a lipsei de locuri de munca si de oportunitati pentru cetatenii maghiari, mai ales pentru sutele de mii de tineri care sunt obligati sa emigreze pentru a avea o sansa de viitor.

Orban nu a mentionat nimic nici despre „sistemul de educatie aflat in ruina” care „determina soarta tinerilor maghiari si viitorul tarii”, a adaugat Ildikó Borbély Bangó. Cu aceeasi ocazie deputata a atacat si „coruptia politica” a membrilor partidului de guvernamant – FIDESZ – precum a membrilor familiilor acestora a caror singura preocupare este acapararea de averi personale.

Ildikó Borbély Bangó l-a numit pe Orban – seful mafiei: „In centrul tuturor relelor se afla Viktor Orbán care coordoneaza intregul mecanism”

Din cate se vede sub conducerea autocratica a lui Orban, Ungaria nu sta deloc pe roze din contra situatia e cat se poate de dezastruoasa, cam ca Romania sub conducerea PSD
.