Oficialul neamt care „opreste” intrarea Romaniei in Schengen este grav bolnav

„Vamesul” Bosbach Wolfgang din Bundestag, care arata cine intra sau nu in Schengen, nu stim daca va putea sa-si vada visul implinit legat de Romania si neintrarea in Schengen :  are cancer de prostata.

Cu o evolutie fulminanta de la statut initial de vanzator(wikipedia), acesta aterizeaza direct in Bundestag in 1994, din Bergisch Gladbach.

Cotidianul Welt mai arata ca acesta sufera si de alte afectiuni : pe langa cancerul de prostata incurabil, acesta mai sufera de guta si de insuficienta cardiaca cronica.

Nu toți colegii parlamentari sunt siguri de faptul ca Bosbach ar trebui sa se pensioneze. „Îi doresc toate cele bune și multa energie”, spune deputatul parlamentar verde Wolfgang Wieland. El  considera ca  Bosbach, ca presedinte pentru afaceri interne a Parlamentului, că este „președintele ideal” al acestui organism. Cât de mulți alți politicieni din opoziție, cum este, de asemenea, Wieland, afirma ca nu este posibil de a-l găsi pe Bosbach neatrăgător. Atmosfera în cadrul comisiei a fost prietenoasa,  chiar a reușit acolo sa introduca o „anumită atmosfera  de carnaval”.

N.R. Ne bucuram ca o asemenea personalitate a vietii politice germane face aprecieri asupra Romaniei.

Foto : wobo.de

Sursa : welt.de