O viață dedicată pasiunii de a forma caractere, domnul profesor Gavril Tecar

Prof. Gavril Tecar  a fost director al Liceului Energetic, în perioada 16.07.1982 – 01.02.1990.

În 1977 în baza Decretului 207-208 se modifica denumirea Liceului Industrial Energetic Cluj in Liceul Industrial nr. 1 Cluj , care dispune de trei profile: electrotehnică, mecanică şi construcţii, adăugându-se şi doua meserii: electrician electroenergetic şi electronist. In anul şcolar l976- 1977 se înfiinţează clasele de liceu cu predare în limba maghiară, care au funcţionat pâna în anul 1988.

„Poate ultimul dintre îngeri a fost domnul profesor Tecar Gavril. Eram deja licean iar domnia sa era din Chiuieşti. Mulţi poate nici nu ştiu unde-i Dejul de unde să ne înteleagă. Şi datorită dumneavoastră, domnule profesor şi director, sunt unde sunt. Vă mulţumesc din suflet. Că m-aţi pus să ma tund, că m-aţi tras de perciuni (mai puţin decât pe Bodor), că nu m-aţi exmatriculat atunci când toţi erau convinşi că mi-a venit sfârşitul şi în primul rând că m-aţi învăţat fizică. Datorită dumneavoastră am terminat facultatea. Da, toate cele patru biblii ale domnului Tudose nu m-au scos din examenul de mecanică din anul doi. Mecanica învăţată cu domnia voastră, fără cartofii plini de ace (corpuri şi forţe) precum cursurile de magie ale domnului Popa m-au trecut anul II, m-au scăpat de 11 metri şi am ieşit ca un performer în două ore cu 6. Vă mulţumesc frumos. Pentru toate. Eram totuşi la Automatică şi Calculatoare! -Viorel Socaci.

Cuvintele fetei sale, acum presedinte al Camerei de Comert Romania-Suedia, Anca Ciubancan nu fac decat sa intregeasca un portret al celui care a fost unul din marii profesori ai generatiei mele :

O Zi SPECIALA!! 80 ani! La mulți ani d-le prof Gavril Tecar!
Ma bucur de iubirea ta necondiționată în fiecare moment al vieții mele. M-ai alintat cu zâmbetul tău, m-ai mustrat, m-ai învățat sa fac pași importanți în viata, într-un cuvânt m-ai educat, îndrumat zi de zi și m-ai veghiat. Știu ca ma vei susține și îndruma în orice moment al vieții mele!!
Multumesc ca ești în viata mea!!! Te prețuiesc și te iubesc tata!
LA MULȚI ANI FERICIȚI ?!!!
Multumesc dragilor elevi, profesori, prieteni care au fost alături de El, prof Gavril Tecar!!

Subscribe To Our Newsletter

Proiectul METROU CLUJ este blocat de Boc: Inventează vinovaţi pentru tărăgănarea proiectului!

Introducerea metroului în Cluj, singurul proiect de anvergură pentru a descongestiona traficul şi pentru a...

Închide