O nouă rută de acces din Floresti spre Cluj Napoca cu jonctiune in DN1

Începând din luna mai a acestui an, Primăria Floreşti va pune la dispoziţia floreştenilor o nouă rută de acces spre Cluj Napoca. Este vorba de un traseu pe partea de SUD a comunei, amenajat din fonduri proprii ale administraţiei publice locale floreştene. Noul drum porneşte din strada Tăuţiului, continuă pe deasupra unităţilor militare şi apoi se bifurcă spre DN1 / Avram Iancu pe direcţia Metro sau după 200 de metri tot spre DN1, pe direcţia Polus/Epinvest.

breaking-news - Copy

“Acest nou drum, cel de pe SUD, va fi unul de macadam şi poate pe viitor chiar îl vom asfalta. Acum se lucrează la rigole şi la calea de rulare. Lăţimea drumului va permite o circulaţie decentă pe două sensuri. Este o nouă legătură spre Cluj care sunt sigur că va fi folosită de mulţi floreşteni, mai ales cei din Tăuţi sau din zona de Sud a comunei, lucru ce va duce la o eliberare a traficului de pe Avram Iancu / DN1. Iată, dacă autorităţile centrale nu ne ajută deloc, ne descurcăm pe plan local. Am creat acest nou drum pe partea de Sud şi, în funcţie de cum evoluează situaţia, anul viitor suntem pregătiţi să asfaltăm drumul de pe partea de Nord, cel care face legătura cu zona de Vest a cartierului Grigorescu“, a declarat primarul comunei.

“Să fim înţeleşi acest drum nu este în locul Drumului de Ocolire Sud. Într-adevăr urmăreşte o porţiune calea viitorului drum de ocolire, dar atât. Drumul de Ocolire SUD, proiect care continuă, fiind în derulare, va avea un ecartament mult mai larg, e asfaltat, are pistă de biciclete şi trotuare. Acolo urmează să fie mutaţi stâlpii, să se creeze şi o porţiune de drum în totalitate nou, e o lucrare mult mai amplă”, a încheiat primarul Horia Şulea.