19/06/2021

O noua gafa marca Achimas-Cadariu: „Din punct de vedere medical, supraviețuirea în cazul Colectiv s-a înscris în media europeană”

Achimas

Dupa rateurile repetate in cazul beblusilor cu E-coli, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, o comite din nou. El a declarat într-o conferință de presă susținută la Târgu Mureș, că, din punct de vedere statistic, supraviețuirea în cazul Colectiv s-a înscris în media europeană și că pe acest subiect este în lucru o analiză tehnică pe partea de componentă medicală.

‘Acea analiză de supraviețuire a cazurilor raportată la gravitatea bolii a fost făcută de profesioniști (…) — dincolo de drama și tragedia deceselor și de faptul că nicio viață nu are măsură (…)—și ne arată că, din punct de vedere medical, supraviețuirea în România s-a înscris în media europeană a acestui moment. Asta pot să afirm oricât de dur ar suna sau lipsit de sentiment: din punct de vedere statistic, lucrurile se înscriu aici. Din nou, nu vreau să minimizez drama — și dacă îmi este permis, îmi exprim compasiunea față de fiecare pierdere din acel tragic eveniment — în momentul în care am preluat ministerul am preluat și pacienții și recuperarea. Au fost și sunt susținuți prin eforturile medicilor și prin toate măsurile pe care Guvernul Cioloș le-a luat pentru susținerea financiară a acestora’, a susținut ministrul Sănătății.

Patriciu Achimaș-Cadariu a arătat că se lucrează la o analiză tehnică asupra componentei medicale în cazul Colectiv, iar aceasta, indiferent de rezultat, va fi asumată de către Minister.

‘În acest sens analizăm tehnic și sunt oameni care în acest moment au plecat din Minister dar cărora li se solicită un punctele de vedere și vom prezenta (…) o analiză a acestor lucruri. Altfel, orice luare de poziție de tip emoțional sau a spune ‘îmi place sau nu îmi place’, mi se pare în afara unei judecăți corecte și la obiect. Trebuie să ne facem și noi o analiză, să discutăm cu cei care au fost direct implicați și ne asumăm tot ce poate să fie problematic acolo și avem de învățat din această tragică întâmplare’, a susținut ministrul Sănătății.

Fata de aceste afirmatii nu ne ramane decat sa concluzionam ca, pentru a fi un bun ministru al sanatatii, nu e suficient sa fii medic. E nevoie, pe langa capacitatea de analiza, de capacitate de sinteza si un minim de abilitati de comunicare. Calitati care, in mod evident, ii lipsesc ministrului Cadariu. Motiv pentru care ii sugeram insistent sa ia in considerare o demisie de onoare.

DNA face recurs după decizia instanţei in dosarul Microsoft

Direcţia Naţională Anticorupţie a făcut apel în dosarul Microsoft, a anunţat vineri procurorul-şef al DNA,...

Închide