O actiune armată a Rusiei împotriva USA e sinucidere curată

 

Cu o populaţie care depăşeşte 320 milioane de oameni, din care aproximativ 146 milioane forţa bărbătească, Statele Unite ale Americii ocupă prima poziţie în topul puterilor militare din întreaga lume, potrivit datelor statistice furnizate de globalfirepower.com Pe locul doi al aceluiaşi clasament, Rusia vine cu o forţă bărbătească de circa 70 milioane, numărul total al populaţiei ajungând la puţin peste 142 de milioane. Dintre aceştia, capacităţile fizice necesare serviciului sunt deţinute de 120 de mil. de bărbaţi americani, în vreme ce în Rusia, apţi pentru înrolare ar fi doar 47 de milioane. Anual, peste 4 mil. de tineri americani ajung la vârsta înrolării, în acelaşi timp în fosta Uniune Sovietică crescând suficient doar 1,3 mil. de tineri.

SUA conduce şi în clasamentul personalului militar activ, în prezent numărul acestuia ajungând la 1,4 mil. de oameni. În Rusia însă, armata are înregistrate circa 770 de mii de persoane. Cu toate acestea, numărul rezerviştilor ruşi ajunge la aproape 2,5 mil. pe când americanii au în rezervă doar 1,1 mil. de persoane.

Flota aeronavelor americane are în prezent circa 14.000 de aparate de zbor, iar flota rusească numără 3500. În aceasta categorie intră atât avioanele cât şi elicopterele, toate fiind împărţite la rândul lor în aeronave de atac, de antranement, de luptă, de survolare sau de transport. Dacă în aer americanii par a fi câştigători, lupta pe uscat şi pe apă este strânsă.

Cele mai bune echipamente

Elicoptere de atac

USA- AH-64 Apache Longbow

Rusia- Mil Mi 24

Aeronave de luptă

USA: Northorp F5E tiger

Rusia: Mikoyan MIG 35

Bombardiere

USA: Northrop Grumman B-2 Spirit

Rusia: Tupolev Tu-160 Blackjack

Antrenament

USA: Boeing / BAE Systems Goshawk foto

Rusia: Yakovlev Yak-130 foto

Vehicule blindate rezistente la teren minat

SUA: Timberwolf

Rusia: KamAZ-63969

Aruncător de rachete

SUA: M142 HIMARS

Rusia: 9A52-4 Tornado

Portavioane

USA: Ford class

Rusia: Kuznetsov class

Submarine

USA: OHIO class

Rusia: Borei class

Arme de asalt (assault riffles)

SUA: M16

RUSIA: AK 103

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of
Emil Boc ar trebui să preia de urgență PNL

  Emil Boc este un leader vizibil, care ar putea face diferenta. Perceput ca un...

Închide