Numai Moartea nu ia spaga !

severin

In articolul „De ce vor aliatii sa ne piarda„, disperatul Adrian Severin” da semne de debut jurnalistic discordant, dupa ca a fost trimis in judecata de DNA. Penalul incearca sa o dea cotita, sa nu se puna rau cu nemtii, dar foloseste elemente din doctrina nazista a anilor 40 pentru Romania.

Adrian Severin face uz de un patriotism ieftin, uitand se pare de relatiile sale cordiale de la inceputul anilor 1990, cu URSS. Pentru ca Silviu Brucan a disparut, natia romana avea urgenta nevoie de un deontolog europarlamentar penal, inculpat, condamnat, care pentru a da bine varsa laturi de patriotism ieftin, pe masa plina de banii luati mita.

„A mers vorba că românii obișnuiesc să își trădăze aliații. Adevărul este exact invers. Aliații i-au trădat într-una. Românii se trădează doar pe ei înșiși. Deșteaptă-te române!”

Despre tradare, da, poate ca e capabil sa dea lectii, dupa ce ca europarlamentar a facut de bafta Romania. Asa ca sfatul meu pentru Adrian Severin este sa mearga unde vrea, cu Ion Iliescu, Petre Roman si toata gasca care au facilitat distrugerea Romaniei, participanti direct sau indirect la lovitura de Stat din 1989.

Adrian Severin crede ca aliatii tradeaza Romania, deoarece la scoala comunista nu a invatat altcava.

De ce e acuzat Adrian Severin ?

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2010 — martie 2011, Adrian Severin a acceptat promisiunea a doi jurnaliști de la publicația britanică „The Sunday Times”, care efectuau o investigație sub acoperire, de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte, și a votării împotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societății comerciale pe care acestea pretindeau că o susțin, pe de altă parte. „La suma menționată se adăuga și suma de 4.000 de euro pe zi, pentru orice acte efectuate de parlamentar, în legislativul european, în legătură cu depunerea de amendamente. În contextul discuțiilor din perioada ianuarie — martie 2011, Adrian Severin le-a pretins celor două persoane, potrivit înțelegerii, suma de 12.000 euro, lăsându-le să creadă că are influență asupra a doi deputați din Comisia Juridică, a Raportorului Comisiei pentru afaceri economice și monetare din legislativul european, precum și asupra unui alt membru al Parlamentului European, pentru a-i determina să introducă un amendament la proiectul de Directivă al Comisiei Europene privind garantarea depozitelor bancare, în sensul intereselor clienților companiei pe care cei doi susțineau că o reprezintă”, susțin procurorii.

DNA precizează că, în vederea încasării sumei 12 000 euro, Adrian Severin a emis o factură pe care a trimis-o pe e-mail uneia dintre cele două persoane.

Trei europarlamentari, printre care și Adrian Severin, au acceptat „să-și vândă serviciile” unor jurnaliști ai ziarului „The Sunday Times”, care pretindeau că se ocupă cu acțiuni de lobby.

Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European să le plătească 100.000 de euro pe an în schimbul „ajutorului” pentru adoptarea unor amendamente.La scurt timp după publicarea în presa britanică a investigației jurnaliștilor, Parlamentul European a pornit propria procedură de verificare a activității eurodeputaților implicați, iar președintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a dispus sigilarea birourilor eurodeputaților și a asistenților acestora.

Fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat la trei ani și trei luni cu executare. El a cerut achitare sau pedeapsa maximă…