Nu te speria dacă ai gripă, nu se moare așa ușor !

Nu sunt idiot să vă generez frică. Sunt destui care trateaza subiectul ca un breaking news. Tratați totuși cu seriozitate gripa sau o raceală sezonieră. Dar nu vă panicați, în fiecare an apare gripa. Care ar fi modul de reactie cand te simti ca naiba, te dor toate, arzi si termometrul iti arata peste 38 de grade :

 1. Nu intra în panică, nu crăpi din asta. E ușor de murit, mai greu de trăit la noi.
 2. Dacă realmente nu ai studiat medicină, vezi că ai medic de familie. El stabileste diagnosticul diferential, nu tu.
 3. Nu te imbăta ca un porc că sigur nu-ți trece. Virușii tăi sunt deja obișnuiți cu alcoolul.
 4. Cere și tu un vaccin antigripal. Dacă ai nevastă care nu te lasă, vaccinează-ti copilul si pe tine pe șest.
 5. S-a descoperit deja o clasă de anticorpi care, practic, antrenează sistemul imunitar să recunoască o parte a virusului care nu suferă modificări sezoniere. Iar asta ar însemna un singur vaccin, o singură dată, care ar oferi protecție împotriva tuturor HxNx-urilor (că așa identifică medicii tulpinile). Coordonatorul studiului crede că, în cinci ani, am putea avea un vaccin antigripal universal. Și atunci gripa ar avea șanse foarte mari să intre pe lista bolilor de care omenirea a scăpat. Mă rog, după ce reușim să-i convingem pe anti-vaxeri să revină la sentimente mai bune față de știință.
 6. Foloseste  vitamina C zilnic, in doze mari, in perioadele de expunere.
 7. Colostrum ;cauzele unui sistem imunitar deficient sunt: stressul, bolile cronice şi acute, operaţiile, chemoteriapiile şi radiţiile în terapia cancerului, terapiile cu cortizon, diabetes mellitus. Un sistem imunitar slăbit nu mai este capabil să producă imunoglobuline, factori imunitari şi celule într-o cantitate suficientă pentru a servi reacţiilor imunitare efective şi pentru a proteja suficient structurile celulare proprii contra agenţilor patogeni, toxinelor şi bolilor.Lanţul complect de aminoacizi, factorii de creştere şi facorii imunitari conţinuţi în Colostrum susţin reacţia imunitară a organismului. De asemenea pune la dispoziţia organismului pe lîngă aminoacizi, minerale, microelemente şi vitamine care contribuie la buna funcţionare a metabolismului şi la construcţia de substanţe de apărare proprii corpului, în cantitate suficientă, pentru a se menţine starea de sănătate.
 8. Ulei de cocos, un antiviral de exceptie. Uleiul de nuca de cocos aduce multiple beneficii sanatatii datorita prezentei in compozitia sa a acidului lauric. Acest acid, atunci cand este prezent in organism se transforma in monolaurin, un compus ce este foarte toxic pentru bacterii, virusuri, fungi si alte microorganisme, datorita capacitatii sale de a perturba membranele lipidice , practic le distruge.
 9. Echinaceea te poate ajuta dacă nu esti alergic. La fel zincul, utilizat in cantitati moderate.
 10. Ginsengul consumat constant este de ajutor.
 11. Nu uita de Mg si vitamina D. Daca esti depresiv, corecteaza asta, mergand la un specialist. In caz contrar, aderenta tratamentului scade.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of
Scroll Up

Spitalul de urgență Florești, faza intrării în linie dreaptă

  Au încercat mulți să câștige capital electoral pe acest subiect, al Spitalului de Urgență....

Închide