Nu taie nimeni banii persoanelor bolnave de cancer sau HIV/SIDA! -Ministerul Muncii si Justitiei Sociale

 

Persoanele care primesc pensie de invaliditate și au minimum 15 ani vechime vor rămâne cu aceasta și după intrarea în vigoare a noului pachet de legi. Persoanele care primesc în prezent pensie de invaliditate și nu au minimum 15 ani vechime vor putea opta între pensia calculată pe baza contributivității și indemnizația socială.
Persoanele bolnave de cancer sau HIV/SIDA, care nu au lucrat minimum 15 ani și care nu vor fi deja pensionate la data intrării în vigoare a noului pachet de legi, vor primi indemnizație socială, care va fi mai mare decât actuala pensie minim garantată, pe care o primesc în prezent.
Reamintim că persoanele aflate în aceste categorii primesc și prestație pentru handicap, iar persoanele bolnave de HIV/SIDA primesc, în plus, și o normă de hrană. – se arata intr-o postare pe pagina de facebook a Ministerului Muncii si Justitiei Sociale.

Intr-un articol precedent, Vocea Clujului a aratat ca :

Asa cum arată Libertatea.ro în acest moment, persoanele care au SIDA, suferă de cancer sau schizofrenie primesc o pensie de invaliditate. Această prevedere nu mai apare, însă, în proiectul de lege a pensiilor, pus în dezbatere publică.

Posibile interpretari sunt că bolnavii in faza terminala vor fi obligati de salvatorii natiunii sa se insanatoseasca si sa treaca la munca. Ca sa poata contribui la bugetul ulterior devalizat de camarila puterii. Mai mult, pentru a primi pensie de invaliditate, trebuie să fie îndeplinite cumulativ trei condiții: nu au împlinit vârsta de pensionare, au contribuit cel puțin 15 ani la sistemul de pensii și și-au pierdut cel puțin jumătate din capacitatea de muncă.

Nota bene, precizarile Ministerului Muncii vin sa arunce o raza de lumina si asupra celor care nu au 15 ani de vechime in munca la data pensionarii, ei  vor putea opta intre pensie si indemnizatie sociala, care va fi mai mare decat actuala pensie minim garantata, pe care o primesc in prezent. 

Multumim pentru rapiditatea si transparenta de care a dat dovada Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, deoarece nu era clar ce se intampla cu cei care au mai putin de 15 ani cotizatie la Sistemul Public de Pensii.

Consideram binevenit acest mod de comunicare, ceea ce denota o implicare a acestui minister, nu numai in elaborarea de legi, dar si in privinta promptitudinii in raspunsul la neclaratile pe care presa, respectiv societatea civila le are.

 Leave a Comment