Nu dati Clujul pe mana unui „Liviu Alexa” !

La Cluj-Napoca, este unul care se crede mare ziarist, politician, om de afaceri, chiar viitor primar. Spurca tot ce atinge, isi da si cu barda in cap, fara sa-si dea seama, numai sa se ajunga. Scapat ca prin minune de niste investigatii din presa,  in care au fost angrenate nume grele, omul pare sa scrie ce trebuie si mai ales cui trebuie, dedicatii.Este genul de bistritean ajuns la Cluj. De ala fara facultate, proletar si popular unora, sub 4 la suta,  dintre cei care nu stiu nimic despre cartile din biblioteca, ci doar despre cartile unsuroase de joc. Ca a dat-o in bara cu votul lui Ponta, ca s-a legat de Aurelia Cristea si Emil Boc fara sa tina cont ca la vot vor veni clujeni pe care nu ii poate „face din vorbe ” ca doar nu-s legati la ochi, omul are totusi  o calitate intalnita si in regnul animal : consecventa.

Omul nu pricepe si pace ca la vot vin si studenti, oameni de afaceri, oameni cinstiti de care Alexa se foloseste in mod penibil, prinzand cate un pot si incercand sa-si faca jocurile.

Consecventa uneori, ignora inteligenta. Cu consecintele de rigoare.

De la Bucuresti, nimeni, dar efectiv nimeni nu doreste sa-i fie asociata imaginea de a lui Liviu Alexa. Mai incolo, vom spune si ceva despre declaratia doamnei Norica Nicolai.

Haideti sa va spuna mama o poveste de sa va sara din brate supa, cand il cititi pe „moralistul” ce se vrea deasupra.

Cică fost o dată ca niciodată o firmă numită Imagistica, care se ocupa de imagine şi îl avea ca asociat şi administrator pe blogger-patron-deontolog-candidat de seviciu  Liviu Alexa. Dar în greaua economie de piaţă, Imagistica intră în insolvenţă în noiembrie 2012, ţurţure de datorii, iar apoi în faliment şi dizolvare.

Până aici nimic spectaculos. Numai că, cu doar câteva luni înainte de insolvenţă, marea Imagistica îşi schimbă numele în obscura PLASTICONS CONINSTANT. De la suava fabrică de imagine ajungem la…anonimul pseudoproducător de plasticuri, cu acelaşi sediu şi acelaşi acţionariat. Ce sens oare să schimbi numele unei firme cunoscute în Cluj cu doar câteva luni înainte de a te arunca în insolvenţă?! Să fie oare vorba de puzderia de datorii către terţi precum

– DGFP Cluj

– ITM Cluj

– Municipiul Cluj Napoca

– Unicredit Tiriac Bank

– Electrica Furnizare

– Siel Invest

– Cesiro SRL

– Romdevon leasing

– Compania de Apă Someş

Datorii ce însumează aproximativ două milioane de euro (5.809.765,95 lei şi 721.186,93 euro). Adică firma lui Liviu Alexa nu îşi plătea apa, curentul, dările către stat şi leasingul de pe maşini, ca să nu mai spunem de creanţele la bancă sau la o parte din partenerii de afaceri!

Şi că tot vorbim de insolvenţe şi datorii nu putem să nu remarcăm că avem o reţetă binecunoscută. Aplicată cu succes de arestatul Ioan Bene, idolul lui Liviu Alexa, cel care nu ezita să îl numească super om de afaceri şi să prezinte fiecare ispravă a celui despre care procurorii DNA afirmă că dădea şpagă cu nemiluita, că lucra fără autorizaţie de construire, că falsifica licitaţii şi că făcuse din Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj moşia sa proprie pe care nu intră nici Dumenzeu fără voia sa! Poate i-a fost model.

Dincolo de acestea, administratorul special al metamorfozatei Imagistica, devenită Plasticons a şi intrat în sfera penalului, refuzând să predea actele contabile către lichidatorul juridic. În Dosarul 1435/1285/2012 se specifică “De asemenea i s-a mai adus la cunostinta administratorului special faptul ca acesta a fost notificat in nenumarate rinduri referitor la obligatia pe care acesta o avea de a preda actele debitoarei Plasticons Coninstant S.R.L astfel cum sunt ele prevazute de art. 28 alin. 1 din Legea nr. 85/2006 dupa cum urmeaza :
– la data de 13.12.2012, notificare sub nr 759/13.12.2012 exepediata prin prin posta
– la data de 28.03.2013 adresa nr 358/28.03.2013 prin posta si email .
– la data de 12.04.2013 adresa nr. 412/11.04.2013 prin intermediul executorului judecatoresc Campian Mihai Radu.
– la data de 22.05.2013 adresa nr. 524/22.05.2013 prin intermediul executorului judecatoresc Campian Mihai Radu .
– la data de 24.09.2013 adresa nr. 882/24.09.2013, prin intermediul executorului judecatoresc Campian Mihai Radu .
Prin adresa mai sus mentionata, d-nul ALEXA LIVIU DORU ALIN este somat ca in termen de 3 zile de la primirea notificarii sa predea lichidatorului judiciar toate actele- inclusiv documentele Primare intocmite in numele debitoarei in perioda ( 2009 -2012 ) – prevazute de art. 28 alin. 1 din Legea nr. 85/2006…..”

Or, Potrivit art. 147 din Legea nr. 85/2006, (care a fost modificată în 2014) constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă refuzul debitorului persoana fizică sau al administratorului, directorului, directorului executiv sau al reprezentantului legal al debitorului, persoană juridică, de a pune la dispoziţie judecătorului-sindic, administratorului judiciar sau lichidatorului, în condiţiile prevăzute la art. 35 (în termen de 10 zile de la deschiderea procedurii, potrivit prevederilor art. 33 alin. 4 sau 6, debitorul este obligat să depună la dosarul cauzei actele şi informaţiile prevăzute la art. 28 alin. 1), documentele şi informaţiile prevăzute la art. 28 alin. (1) lit. a) – f) sau împiedicarea acestora, cu rea-credinţă, de a întocmi documentaţia respectivă.

Până la urmă nu fă nici măcar ce zice Alexa, ce să mai spunem de ce face Alexa. Întrucât insolvenţa în cauză mai ascunde şi alte dureri. Dureri mari şi de asemenea penale, către stat, către amărâtul buget de stat mai precis.

Alexandra Trombitas

Poza : zoso.ro