NU DATI CLUJUL PE MANA LUI LIVIU ALEXA !(II)

La unii afacerile se fac într-un anume fel, iar reţeta este una perpetuă. Imagistica lui Liviu Alexa, ţurţure de datorii, cu stopaj la sursă, s-a ascuns în anonima Platicons. Acum, creditorii se înghesuie la masa credală. Dar, reţeta e aceeaşi la noua firmă a lui Alexa, Call Mania. Alete datorii la buget, acelaşi acţionar, alte stopaje la sursă.

Imagistica, cu Liviu Alexa acţionar şi administrator, şi-a schimbat numele în anonimul producător de plasticuri (?!) Platicons cu doar câteva luni înainte de o insolvenţă cu cântec. Poate pe reţeta Ioan Bene-Construdava, aplicată cu succes de arestatul Ioan Bene, idolul lui Liviu Alexa, cel care nu ezita să îl numească super om de afaceri şi să prezinte fiecare ispravă a celui trimis în judecată de procurorii DNA. Ioan Bene, prin firmele sale, a lăsat în urma sa tot o puzderie de datorii şi sute de bilete la ordin şi file CEC fără acoperire. În cazul Construdava, arestatul Ioan Bene a pregătit un tun de zile mari cu doar o zi înainte de intrarea în insolvenţă: Construdava a înregistrat 8 bilete la ordin neonorate, din care 7 cu motive majore, suma totală refuzată fiind de 894.480 lei, cu o zi înainte de insolvenţă.

Firma cu ştaif a lui Alexa, Imagistica, a lăsat în urmă puzderie de datorii (în jur de 2 milioane de euro) către terţi precum DGFP Cluj, ITM Cluj, Municipiul Cluj Napoca, Unicredit Tiriac Bank, Garamond Tipografie, Electrica Furnizare, Siel Invest, Cesiro SRL, Romdevon leasing sau Compania de Apă Someş. Dincolo de acestea, administratorul special al metamorfozatei Imagistica, devenită Plasticons a intrat şi în sfera penalului, refuzând să predea actele contabile către lichidatorul juridic.
De asemenea, Imagistica nu s-a sfiit să lase datorii totale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi bugetul asigurărilor de sănătate de peste 2,5 milioane lei. Cel mai surprinzător este că Imagistica, cu Liviu Alexa asociat şi administrator, cu luptătorul pentru dreptate şi corectitudine nu plătise nici măcar CONTRIBUŢIILE INDIVIDUALE REŢINUTE DEJA DE LA  SALARIAŢI. Adică stopaj la sursă, adică  încălcarea Legii nr. 241 privind evaziunea fiscală.

Apoi, cum necum, Plasticons cu Liviu Alexa asociat şi administrator a vrut să tundă un teren, probabil gajat la Unicredit Tiriac Bank. Adică să îl vândă pentru ca creditorii să nu mai aibă ce să execute pe Plasticons! Iar acum administratorul judecătoresc cere anularea tranzacţiei pentru ca puzderia de creditori să aibă din ce să îşi primească înapoi banii datoraţi către ei de firma lui Alexa. Cum firma lui Alexa chiar a vândut terenul, cu un contract notarial, rămâne întrebarea unde s-au scurs banii?!

Dar, să lăsăm Imagistica metamorfozată în Plasticons. Call Mania SRL, cu Liviu Alexa printre acţionari şi administrator, este şi ea mare iubitoare de datorii. Şi mare iubitoare de mişcare fiind vorba de sălile de fitness Gimmy. Bilanţurile firmei arată pe perioada 2009-2012, profituri între 23.613 lei (2009) şi 709.062 (2012) şi datorii de 4,6 milioane lei în 2012. dar, să nu fim răi. Aceste datorii pot fi şi credite, contractate de exemplu pentru aparate. Dar, să fim corecţi. Call Mania,  fimr asub care activează sălile de firness Gimmy, cu Liviu Alexa printre acţionari şi administrator, este ţurţure de datorii strict la bugetul de stat.

Din 2012 acestea au crescut constant, ajungând la finele Trimestrului 1 din 2014 la ameţitoarea sumă de 674439 lei. Repetăm, DATORII LA BUGETUL DE STAT. Mai mult, Call Mania a lui Liviu Alexa bifează din nou stopaj la sursă. Adică a reţinut de la angajaţi bani pentru asigurările de sănătate şi asigurările socilae, dar nu i-a virat la buget. Curat evaziune fiscală. Iată restanţele la stat ale Call Mania (Sălile de firness Gimmy), la finele Trimestrului 1, 2014, acte publice şi oficiale ale ministerului de resort!  Şi încă un amănunt, obligaţiile contituite în perioada precedentă înseamnă datorii din 2012 încoace. Adică Call Mania a uitat să îşi mai plătească dările la stat şi banii luaţi de la angajaţi cam de cel puţin doi ani încoace!

Bugetul de stat

Total obligaţii restante – 544.313 lei

Impozit pe venit din salarii – 22.408 lei

TVA – 412.007 lei

Alte impozite şi taxe – 41.603 lei

Dobânzi şi penalităţi – 68.259 lei

Obligatii constituite in perioada precedenta – 544.313 lei

Bugetul asigurarilor sociale

Total obligaţii restante – 95.396 lei

Contributia de asigurari sociale – 50.230 lei

Contributia individuala retinuta de la angajati – 25.318 lei

Contributia pentru accidente de munca şi boli profesionale – 378 lei

Dobânzi şi penalităţi – 19.470 lei

Obligatii constituite in perioada precedenta – 95.396 lei

Bugetul asigurarilor de sanatate

Total obligaţii restante – 31.739 lei

Contributia de asigurari pentru sanatate – 12.353 lei

Contributia individuala retinuta de la angajati – 13.050 lei

Dobânzi şi penalităţi – 6.336 lei

Obligatii constituite in perioada precedenta – 31.739 lei

Bugetul asigurarilor de somaj

Total obligaţii restante – 2.991 lei

Contributia de asigurari pentru somaj – 1.186 lei

Contributia individuala retinuta de la angajati – 1.197 lei

Dobânzi şi penalităţi – 608 lei

Obligatii constituite in perioada precedenta – 2.991 lei

Curat murdar, Coane Alexa! Cum să împarţi tu pseudodreptatea, pseudocinstea, pseudocorectitudinea şi pseudoonoarea, când firmele tale sunt ţurţure de datorii la bugetul de stat şi când tu reţii de la angajaţi bani pentru sănătate şi pensii, dar nu îi virezi apoi la bugetul de stat!?

Ei, acum, ia încearcă tu cititorule să faci un stopaj la sursă de zeci de mii de lei. Desant de la ANAF, procuratură şi Poliţie în doi timpi şi trei mişcări! Dar la Liviu Alexa, nu! Nici la Imagistica, nici la Call Mania! În mână cu neplata sumelor reţinute de la angajaţi ni se propăvăduieşte acum corectitudinea, cinstea şi dreptatea de către Alexa. “Că nu iubesc mândria şi că urăsc pe lei, Că vreau cinste, dreptate şi egalitate, dar nu pentru căţei” – dacă e să îl parafrazăm pe Grigore Alexandrescu. Şi totuşi, cum de ANAF, Garda Financiară, poliţiştii, procurorii nu au mişcat un deget. S-a sesizat cineva?! Vreun control, ceva?! Unde aţi fost stimabililor Viorel Moldovan – ex director executiv adjunct al Direcţiei Generale a Finanaţelor Publice Cluj, DGFP Cluj, şef peste Activitatea de Inspecţie Financiară, Emil Ilea  – director Garda Financiară, comisar şef Cristian Pintea – ex adjunct al IPJ Cluj responsabil pe partea de SIF şi fost şef la SIF, comisar şef Ioan Hurducaş – şef SIF, procurori specializaţi de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, şi, da, chiar şi DNA, întrucît vorbim de evaziune cu sume mari. Habar nu avem unde au fost! Ceea ce ştim este că Emil Gardă era prea ocupat să dea şpaga la Uioreanu şi să rezolve factura Fontanot în favoarea aceluiaşi Uioreanu, mare amic de şpăgi cu Ioan Bene, idolul lui Liviu Alexa. Alte personaje de pe la Gardă sunt vecini de stradă cu Liviu Alexa. Iar Viorel Molodvan, stă în aceeaşi curte cu Dan Claudiu, administrator la Panpetrol şi acţionar la Ben & Ben SA, firme din Imperiul cu Picioare de Lut marca Ioan Bene. Acelaşi Ioan Bene, cel prea slăvit de Liviu Alexa.

Orice pădure îşi are uscăciunile ei. Numai că, spre deosebire de uscăciunile societăţii, copacii deveniţi uscăciuni nu sunt şi farisei.Liviu Alexa este un blogger-patron-deontolog (toate la ziardecluj) – candidat-PRist, toate în timp ce cochetează cu politica. El cu partidele-da, partidele cu el, Doamne Fereşte! La fel de Doamne Fereşte e ce iese de sub buricul degetelor sale când gâdilă tastatura. Robin Hood era un amărât purice faţă de justiţiarul blogger-ziarist-patron-deontolog-candidat. Atât de justiţiar de ai crede că e mai alb ca Albă ca Zăpada şi mai curat ca scutecele plin de rahat de bebe şi spălat cu Ariel.

Bineînţeles, îndemnul “Cine e fără de păcat să ridice primul piatra şi să arunce!” nu se aplică la presă, dar, dacă e să îl cităm pe senatorul Alin Tişe, blogger-ul patron deontolog, deţine doar un blog care se ocupă de şantaj.

Până la urmă nu fă nici măcar ce zice Alexa, ce să mai spunem de ce face Alexa.

Preluare Cotidianul Transilvan

Follow me!

0 0 vote
Article Rating
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Claudiu Ortelecan
Claudiu Ortelecan
2 years ago

Ars si futut ca la carte. Alexa Santaj!

Subscribe To Our Newsletter

PNL Florești și-a depus candidaturile pentru Consiliul Local și funcția de primar al comunei Florești

Dosarele de candidatură ale PNL Florești pentru Consiliul Local și funcția de primar al comunei...

Închide