NU DATI CLUJUL PE MANA LUI ALEXA(III)

Până acum, din isprăvile firmei Imagistica, metamorfozată în anonima Plasticons, unde Liviu Alexa era asociat şi administrator, am aflat lucuri interesante din istoria insolvenţei sale. Cititorii noştri ne-au atras însă atenţia asupra unui aspect care le întrece pe toate: cum se tunde un teren cu banca pe el.

Dar, să recapitulăm întâi: pe reţeta Ioan Bene-Construdava, firma cu ştaif lui Liviu Alexa, Imagistica, s-a transformat subit în anonima pseudoproducător de plasticuri, Plasticons, cu acelaşi sediu şi acelaşi acţionariat. A lăsat în urmă puzderie de datorii (în jur de 2 milioane de euro) către terţi precum DGFP Cluj, ITM Cluj, Municipiul Cluj Napoca, Unicredit Tiriac Bank, Garamond Tipografie, Electrica Furnizare, Siel Invest, Cesiro SRL, Romdevon leasing sau Compania de Apă Someş. Dincolo de acestea, administratorul special al metamorfozatei Imagistica, devenită Plasticons a intrat şi în sfera penalului, refuzând să predea actele contabile către lichidatorul juridic.
De asemenea, Imagistica nu s-a sfiit să lase datorii totale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi bugetul asigurărilor de sănătate de peste 2,5 milioane lei. Cel mai surprinzător este că Imagistica, cu Liviu Alexa asociat şi administrator, cu luptătorul pentru dreptate şi corectitudine nu plătise nici măcar CONTRIBUŢIILE INDIVIDUALE REŢINUTE DEJA DE LA  SALARIAŢI. Adică stopaj la sursă, adică  încălcarea Legii nr. 241 privind evaziunea fiscală.

Şi, cum spuneam, cititorii noştri ne-au atras însă atenţia asupra unui aspect care le întrece pe toate. Plasticons cu Liviu Alexa asociat şi administrator a vrut să tundă un teren, probabil gajat la Unicredit Tiriac Bank. Adică să îl vândă pentru ca creditorii să nu mai aibă ce să execute pe Plasticons! Iar acum administratorul judecătoresc cere anularea tranzacţiei pentru ca puzderia de creditori să aibă din ce să îşi primească înapoi banii datoraţi către ei de firma lui Alexa. Cum firma lui Alexa chiar a vândut terenul, cu un contract notarial, rămâne întrebarea unde s-au scurs banii?! Totul în mai 2012, cu doar câteva luni înainte de a intra în insolvenţă (august 2012) şi de a-şi schimba numele din Imagistica în Plasticons (iunie2012). Doar că administratorul judiciar s-a sesizat de acest lucru, iar procesul este pe rol, cu Unicredit Tiriac Bank (care ne miră că nu a depus plângere penală pentru înşelăciune) intervenient.

În Dosarul 1435/1285/2012 Tribunalul Specializat Cluj, privind insolvenţa Plasticons, fosta Imagistica, (Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr 6958 din 2014) citim: “In ceea ce priveste actiunea in anulare inregistrata pe rolul Tribunalului Specializat Cluj sub nr. 1435/1285/2012/a6 impotriva KRIOVAL SRL, cu sediul in Cluj Napoca, str. Teodor Mihali, nr. 37, jud. Cluj, J12/1547/2003, CUI – RO 15500551, reprezentata prin administrator Bob Dorin George, privind anularea contractului de vanzare-cumparare autentificat sub nr. 734/08.05.2012 de catre BNP Asociati S.V. Budusan, avand ca obiect imobilul teren intravilan arabil in suprafata de 4.600 mp situat in Cluj Napoca, str. Frunzisului, f.n.  arabil Rotatia III , inscris in CF 270525 Cluj Napoca (cf vechi 149125 Cluj Napoca), nr. cadastral 270525 (nr. cad. vechi 22113/2), aceasta are termen pe data de 12.05.2014”.

Iar portalul Instanţelor judecătoreşti, Tribunalul Comercial Cluj lămureşte pe deplin situaţia

Nr. unic (nr. format vechi) : 1435/1285/2012/a6
Data inregistrarii 30.12.2013
Data ultimei modificari: 11.07.2014
Sectie: Comercial
Materie: Faliment
Obiect: acţiune în anulare 1435/1285/2012/a6 act.in anulare dep.de CII RADULESCU ADRIANA
Stadiu procesual: Fond
CII RADULESCU ADRIANA DOINA Reclamant
SC PLASTICONS CONINSTANT SRL PRIN ADMINISTRATOR SPECIAL ALEXA LIVIU Pârât
SC STUDIUM GREEN SRL (FOSTA KRIOVAL SRL) Pârât
UNICREDIT TIRIAC BANK SA Intervenient în numele altei persoane
CONSTANTEA TUDOR NICOLAE Intervenient în numele altei persoane

Şedinţe

13.10.2014
Ora estimata: 11:00
Complet: Complet Falimente 12
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:

Se va duce oare acest Dosar spre înşelăciune sau spre evaziune fiscală?! Iar dacă soluţia va fi una favorabilă reclamantului, cum se va disculpa notarul public de la BNP Asociati S.V. Budusan ?!

Cum să vinzi un teren cu o bancă comercială interes pe teren (probabil gajată la bancă!) cu câteva luni înainte de a intra în insolvenţă, pentru ca să nu mai ai bunuri pe firmă care să fie executate în vederea acoperirii creanţelor datorate către creditori?! Ca să nu mai spunem cum de notarul a parafat un asemenea act?! Şi culmea, terenul a fost vândut către o firmă care, precum Imagistica, şi-a schimbat numele! Curat murdar, Coane Alexa, mai ales acum, când împarţi pseudodreptatea, pseudocinstea, pseudocorectitudinea şi pseudoonoarea.

Orice pădure îşi are uscăciunile ei. Numai că, spre deosebire de uscăciunile societăţii, copacii deveniţi uscăciuni nu sunt şi farisei. Liviu Alexa este un blogger-patron-deontolog (toate la ziardecluj) – candidat-PRist de Benă, ptiu drace, de Bene, toate în timp ce cochetează cu politica. El cu partidele-da, partidele cu el, Doamne Fereşte! La fel de Doamne Fereşte e ce iese de sub buricul degetelor sale când gâdilă tastatura. Robin Hood era un amărât purice faţă de justiţiarul blogger-ziarist-patron-deontolog-candidat. Atât de justiţiar de ai crede că e mai alb ca Albă ca Zăpada şi mai curat ca scutecele plin de rahat de bebe şi spălat cu Ariel. Bineînţeles, îndemnul “Cine e fără de păcat să ridice primul piatra şi să arunce!” nu se aplică la presă, dar, dacă e să îl cităm pe senatorul Alin Tişe, blogger-ul patron deontolog, deţine doar un blog care se ocupă de şantaj.

Până la urmă nu fă nici măcar ce zice Alexa, ce să mai spunem de ce face Alexa.

Multumesc echipei de la Cotidianul Transilvan, fara de care, nu era posibila investigatia. Nu imi arog merite in acest sens.