Noua ordine mondială

În timp ce Merkel, Macron sau Iohannis s-au făcut slugile ideologiei globaliste, Trump este singurul președinte care îi ridiculizează pe globaliști și recunoaște cu mândrie că este NAȚIONALIST !

Concluzia este într-adevăr amară, însă doar pentru cei cărora le erau pe plac „globalizarea conform manualelor lui Soros.”

Pentru a reda întregul tablou, am putea numi încă niște materiale din presa mondială: „Maeștrii subminării: Trump și Putin, deciși să distrugă ordinea mondială existentă” — este titlul unui material din Globe and Mail, lider printre ziare în Canada. „Trump reorganizează ordinea mondială” — anunță ziarul britanic The Guardian, însă în text îi critică și pe Trump, și pe Putin. Lista ar mai putea fi prelungită, mai ales dacă includem și cazurile în care teza privind moartea ordinii mondiale și înlocuirea ei cu o ordine mondială antiliberală nu a fost evidențiată în titlu, ci doar citată sau pomenită în textul articolului sau în reportajele unor televiziuni ca CNN.
De altfel, pentru analiștii pragmatici sfîrșitul ”ordinii mondiale liberal-progresoare” era previzibil. Cu mult înainte de summitul de la Helsinki, profesorul Hal Brands (columnistul Agenției Bloomberg și autorul excelentei cărți „Strategia americană în epoca lui Trump”) constata cu tristețe: „Noul scop al strategiei americane nu va fi integrarea marilor state concurente într-o ordine mondială cu adevărat globală. Scopul va fi protejarea sistemului internațional existent, care este unul de succes, însă incomplet, de încercările de a-l devasta. E greu să accepți această concluzie, deoarece ea contravine dur optimismului enorm caracteristic erei de după sfîrșitul războiului rece.”

„Lumea începe să respire altfel d.p.d.v. geopolitic, iar Bucureștiul este departe de a juca o carte geopolitică proprie – fără proiect de țară, fără viziune externă, cu gâlceve permanente între împărații goi de acasă, cu “tigri” inventați și cu Centenar ratat.”

Surse : contributors.com, The Guardian, cnn.com, noua dreapta

 

Fosta familie a academicianului Alexandru Bogdan, bursiera Humboldt sau DAAD

  Germania vrea să fie standardul romanesc in materie de justitie si drepturile omului. Nu...

Închide