Nota 3 pentru prestatia unora din consilierii PSD Floresti

superAm promis candva ca nu mai merg la sedintele de consiliu din Floresti din cauza atitudinii unora de sfidare a legii si a Statului de drept, chestii care sunt pilonii activitatii mele de presa si viata.

Lipsa de cultura generala in materie de drept civil, a dus sedinta de consiliu in momente de ilaritate amestecate, pentru mine cu momente de groaza. Daca in psd exista un dispret suveran fata de lege, nu stiu ce cauta acesti oameni in Consiliul Local.

Consilieri locali care nu inteleg Codul de Procedura civila, iar atunci cand un jurist ii avertizeaza, ignora totul pentru imaginea in fata electoratului.

Fumigene cu cetateni de onoare, cand nu exista macar un Regulament pentru asta. Nicu Olteanu, un tip cult, s-a oferit sa-l faca. Din nou, un tip fain, Maskin Dacian a fost inselat in asteptari. Ce mi-e Simona Halep langa Victor Ponta, ce mi-e Dacian langa Maja. Oameni langa niste politicieni. Da bine la prosti.

Consilierii PSD au fost, ca de obicei, in initiative pe langa lege, marcand in schimb la populism ieftin. Cu un singur consilier PNL in picioare, Tatiana Hinteuar, PNL-ul a avut in Nicu Olteanu de la PDL, cel mai puternic si informat consilier.

Nota discordanta a fost legata de Maja, Julien, care chiar si in momentul in care juristul Alin Orzan le-a explicat ca incalca legea in forma si spirit, facand referiri directe, au mers pe un populism tipic electoral. Ce s-a votat si cum.

Judetul CLUJ
COMUNA FLOREȘTI
PRIMAR,
Nr. 26218 DIN 19 septembrie 2014
CONVOCATOR

 

Se convoacă Sedinta ordinară a Consiliului Local Florești, date din pretul de 25 septembrie 2014, ora 16,00 La sediul Consiliului strada DIN locale Avram Iancu, nr. 170, cu urmatorul PROIECT al ordinei de zi:

 

Proiect de hotarare privind solicitarea inscrierii in CF a dreptului de proprietate al COMUNEI Floresti asupra imobilului identificat în CF 63615 Florești. – pentru 6, abt 4, 2 impotriva
Proiect de hotarare privind aprobarea desemnarii titlului de „Cetatean de Onoare” al COMUNEI Floresti for Domnul Makszin Roman Eneea dacic. amanat
Proiect de hotarare privind preluarea în Domeniul publice al COMUNEI Florești al únor Elemente de Infrastructura de apa si canal. 13-0-1
Proiect de hotarare privind aprobarea alocarii Sumei de 26802,37 lei din pretul reparatii si Iluminat punte Peste Somesul Mic, comuna Florești, Colonia de sub Deal. 9-3-2
Proiect de hotarare privind modificarea si completarea HCL nr. 38 DIN 2014. unanim.
Proiect de hotarare privind aprobarea procedurilor de Licitație avand cca obiect inchirierea spatiilor Publice de pe raza COMUNEI Floresti.unanim.
Proiect de hotarare privind inscrierea-cuprinderea în Reteaua scolara o COMUNEI Floresti un gradinitei cu program de prelungit „Daniela” unanim.
Proiect de hotarare privind acordarea unui Premiu for numita Tautan Florica la implinirea varstei de 99 de ani.unanim.
Proiect de hotarare privind revocarea HCL nr. 87 DIN 2014 impotriva toti
Proiect de hotarare privind alocarea Sumei de 30.000 Lei din pretul ECHIPA de fotbal „Avantul 1970”.10 -3-1
Proiect de hotarare privind metodologia de atribuire a contractului Data de Curatare. spalare, deszapezire strazi de pe raza COMUNEI Floresti. unanim,
Proiect de hotarare privind subventionarea transportului pretul PERSOANE cu handicap, Elevi la Postliceal Buget Cursuri de zi si Elevi grijă urmeaza cursurile unitatilor de Invatamant de pe raza COMUNEI Floresti. unanim.
Proiect de hotarare privind modificarea STATULUI de Functii unanim.

 

Diverse.

Horia Sulea, in stilul sau elegant specific, a oferit interventii de bun simt, aratand ca aceste hotarari, vor trece prin filtrul de legalitate al prefectului.

Fac o chemare catre toti florestenii, sa-si cheme alesii consilieri la ordine. Daca au ales un liberal, acesta sa nu voteze pentru social-democrati sau invers. La fel in cazul ungurilor. Consilierii lor ar trebui sa inteleaga romaneste si sa stie legile.

Interesele de grup, alinierea unor consilieri din opozitie in fata puterii rosii, nu va aduce prosperitate, nici romanilor, nici ungurilor. Se va intampla ca si cu Avantul Luna 1970, care nu a fost sprijinita in intocmirea unei documentatii pentru o finantare. Cu tot discursul lui Maja, cu votul consilierilor, nu e posibil sa se treaca de controlul de legalitate.

Vor suferi fotbalistii, cetatenii din Luna, care vor fi din nou mintiti frumos.

Per ansamblu, o prestatie de divizia C a consilierilor, exceptie Hinteuar, Oltean si presedintele de sedinta, care nu a vrut efectiv sa semneze pct.10. Vocea Clujului le ofera nota 10 pentru coloana vertebrala, respectul legii si curajul de a spune ca nu vor trece peste textul legii.

Si o nota din partea redactiei, consilierilor cu exceptia celor 3, nota tot 3, domnilor.super

Subscribe To Our Newsletter

Călin Popescu Tăriceanu, unul din ultimele derapaje

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut parte de un moment jenant în Parlament. El...

Închide