31/10/2020

Noi investitii germane la Ghimbav

Dupa cum stim, premierul Ciolos se afla intr-o vizita in Germania. In cadrul acestei vizitei, delegația guvernamentală  a fost si la Augsburg, unde a s-a intalnit cu reprezentanții conducerii companiei aeronautice germane Premium Aerotec, pe agenda discuțiilor dintre oficialii români și partea germană regăsindu-se planurile de dezvoltare pe care compania le are în vedere la fabrica de producție și asamblare de componente Airbus, de la Ghimbav.

Segmentul aeronautic a devenit în ultimii ani un pilon de creștere solidă a industriei grele, având cinci poli de dezvoltare în București, Cluj, Bacău, Craiova și Brașov. În 2014, cifra de afaceri totală a acestui sector a fost de aproximativ 186 milioane euro, cu 65,6% mai mare decât în 2009, iar de-a lungul timpului a înregistrat o creștere de aproape 5% anual. De asemenea, conform cifrelor anului 2014, numărul angajaților din sector a fost de 3200, reprezentând personal foarte bine calificat conform cerințelor industriei.

Premium Aerotec este unul dintre principalii investitori străini din industria aeronautică din România. Compania este prezenta aici din anul 2010 si a investit la Ghimbav, doar în 2015, 15 milioane de euro pentru extinderea suprafeței de producție și modernizarea echipamentelor, creând astfel 200 de noi locuri de muncă și prognozând, pentru anul în curs, o creștere a cifrei de afaceri de 10%.

„Fiecare avion comercial nou are incorporate componente produse de Premium Aerotech la Brașov. Este o investiție pe care conducerea companiei m-a asigurat, astăzi, ca o va dezvolta în interesul mutual comun”, a spus premierul Cioloș.

Din punctul de vedere al comerțului internațional, industria aeronautică joacă un rol important, companiile aeronautice romanesti exportând mai mult de 77% din producția totală în Franța, Germania, Marea Britanie, SUA, Olanda și Israel.

Industria aeronautica romaneasca se remarca prin varietatea gamei de producție, aceasta cuprinzând aeronave, componente precum trenuri de aterizare, frâne și accesorii hidropneumatice și echipamente electronice sofisticate precum sisteme electronice de bord și sisteme radar.

Sursa – Gov.ro

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

POZA SAPTAMANII: sau – cand ploaia intra in conflict cu protocolul!!!

Presedintele belarus Alexander Lukashenko si presedintele turkmen Gurbanguly Gurbanguly Berdimuhamedow udand PE PLOAIE (!!!!) pomul prieteniei intre cele doua...

Închide