23/10/2020

Nesimtire marca PSD: Nu l-au invitat pe Presedinte la Ziua Aviatiei

Vexati de popularitatea lui Klaus Iohannis, in incercarea de a-l submina pe presedinte, PSD  atinge noi culmi ale tupeului, reusind doar sa cada in ridicol. 

Ca sa-si faca imagine, PSDistii s-au gandit sa participe singuri la Ziua Aviatiei.  De Sfantul Ilie, considerat drept ocrotitorul şi patronul aviatorilor, s-a sarbatorit cu fast Ziua Aviatiei. In jurul statuii Aviatorilor s-au adunat sute de oameni, care au aplaudat fiecare trecere a aeronavelor militare. Pentru prima data au zburat si supersonicele F16, cumparate de Armata Romana din Portugalia, dar au fost si cateva aparate ale Armatei Americane.

De la eveniment insa a lipsit Presedintele si nici nu s-a depus coroana din partea presedintiei. Absenta, insa, nu este imputabila presedintiei ci Ministerului Apararii condus de PSD-istul Adrian Tutuianu. Pur si simplu „au uitat” sa-l invite pe Iohannis la eveniment, dupa cum se „scuza” penibil Tutuianu. Motivatia nu se sustine. Este absolut imposibil ca la o manifestare a armatei sa „uiti” sa inviti Comandantul Suprem! Este clar ca absenta presedintelui a fost intentionata si orchestrata de PSD. 

Imperturbabil, presedintele insa NU a uitat de aniversare si a transmis aviatorilor un mesaj de ziua lor de la Cotroceni. 

„De la înfiinţarea, în 1893, a primei aerostaţii a armatei noastre şi până în prezent, la intrarea în dotare a avionului de luptă F-16, Forţele Aeriene au parcurs un drum lung al evoluţiei, marcat de pasiune, de vocaţia pionieratului, dar şi de sacrificii. Cele două Războaie Mondiale au reprezentat probe de foc pentru Forţele Aeriene Române, care au îndeplinit sarcina apărării spaţiului aerian românesc şi a obiectivelor terestre şi navale, civile şi militare. În prezent, militarii Forţelor Aeriene participă la misiuni complexe, sub egida NATO, ONU, OSCE şi a Uniunii Europene, dovedind profesionalism şi patriotism”, transmite preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului precizează că exemplul de devotament şi cutezanţă al acestor oameni reprezintă un reper pentru noi şi generaţiile care vor veni. „Tot astăzi îi cinstim pe toţi deschizătorii de drumuri care, prin efortul lor creator, au contribuit la dezvoltarea aviaţiei şi a ştiinţei aeronautice româneşti şi mondiale – personalităţi remarcabile, precum Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Henri Coandă, Elie Carafoli şi Hermann Oberth. Îi sărbătorim, de asemenea, pe cei din aviaţia civilă de transport şi din cea utilitară, dar şi pe împătimiţii aviaţiei sportive, care prin activitatea lor contribuie la dezvoltarea economiei şi la promovarea sportului românesc”

În finalul mesajului, preşedintele le mulţumeşte tuturor aviatorilor militari sau civili pentru modul exemplar în care îşi fac datoria şi îşi exprimă admiraţia şi recunoştinţa faţă de „dragostea de zbor şi abnegaţia cu care exercitaţi această profesie de credinţă, fără să ţineţi cont de restricţiile şi sacrificiile inerente”.

Se impune, de urgenta demisia ministrului apararii si a tuturor celor care i-au urmat instructiunile

 

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

Inalta Curte de Casatie si Justitie: „In dosarul Microsoft pedepsele erau derizorii”

Magistrații ICCJ - completul de 5 judecatori - au explicat motivele pentru care au mărit...

Închide