Muncitori români infectați în serie în zona Pforzheim, Baden Wurtemberg

Wohnqualität: Die "Monteurswohnungen" in der alten Sonnenhalde in Neuenbürg werden regelmäßig kritisiert.

În localitatea Pforzheim, lângă Stuttgart, la o fermă, un abator, unde lucrează 700 de oameni, dintre care 500 de români, au fost astă seară depistați 300 de infectați cu coronavirus. Din 700 de lucrători, 300 sunt infectați cu coronavirus, arată Rares Bogdan, intr-o emisiune televizată.

Suport proeminent în tratarea carantinei generale de la Müller-Fleisch: Departamentul de sănătate a câștigat alaturi de Oana Krichbaum și cu membrii ei ai Societății Germano-Române (DRG). Primul pas a fost traducerea unui prospect pentru angajații care provin din România. În plus, un serviciu de cumpărături este organizat pentru persoanele care au acum voie să meargă  la muncă, dar nu merg  la magazine sau autobuz. După testarea a 800 din 1.000 de , 220 de persoane (plus 52) sunt considerate infectate conform Enzkreis.

Numărul persoanelor infectate într-o fabrică de carne Birkenfeld ar putea crește și mai mult. Autoritatea sanitară a confirmat deja 90 de cazuri în rândul a 250 de persoane testate – dar trebuie testate un total de peste 1.000 de angajați Müller-Fleisch. Operațiunea continuă între timp. Compania de produse alimentare Birkenfeld Müller Fleisch a devenit centrul pandemiei coronei pentru zona Pforzheim. După cum a anunțat departamentul de sănătate al Enzkreis, 90 de angajați ai unei companii corespunzătoare au fost deja pozitivi joi seara. Acum este clar despre cine este vorba. „Testele se desfășoară în prezent”, a confirmat vineri managerul de operațiuni Müller-Fleisch, Lothar Kusche. Pe lângă 450 dintre angajații noștri, „un număr mare de furnizori externi de servicii” se alătură. Kusche nu a vrut să spună acestei redacții exact câți sunt. La cerere, departamentul de sănătate listează un număr de peste 1.000 de angajați. (…) Potrivit primarului Birkenfeld, Martin Steiner, persoanele infectate sunt în primul rând muncitori sezonieri din alte țări din Europa de Est. Acestea trăiesc împrăștiate în toată regiunea, în Pforzheim, dar și în comunități din districtul Enzkreis și Calw. Potrivit biroului de sănătate, majoritatea persoanelor infectate nu prezintă simptome. Articol de Sebastian Kapp din 17 aprilie 2020
Ultimele noutăți Link extern online și: Müller-Fleisch lucrează la Birkenfeld sub carantină corona / 139 angajați infectați / plasarea lucrătorilor temporari în critica Nou Coronavirus la Müller-Fleisch: criticarea plasării lucrătorilor temporari „Castele de pat” și containerele vii au fost discutate de când mulți angajați ai companiei Birkenfeld Müller-Fleisch s-au infectat cu virusul corona.
Este vorba despre calitatea plasării lucrătorilor agențiilor. „Nu este de mirare”, spun mulți angajați ai Müller-Fleisch care au fost infectați cu viruși corona. „Felul în care trăiesc” este mesajul plin de semnificație, punând chiriașii, proprietarii, angajatorii și încă câțiva în colțul negativ. Este vorba despre „castele de pat”, așadar containere vii în comentarii. Se află în Pforzheim, precum și în cele mai mici comunități din Pădurea Neagră și sunt privite cu suspiciune din diverse motive. (…) Aceasta nu este o afacere proastă, după cum confirmă Dietrich Goll de la Niefern. Lucrează ca proprietar „cu o companie maghiară timp de 15 ani”, care intermediază muncitori calificați la Müller-Fleisch. Aproximativ 40 de oameni – majoritatea măcelari – locuiesc în Langenbrand și Schömberg în apartamente cu două camere cu mini bucătării. „Unii vin de zece ani.” Niciunul dintre cei 168 (plus 29) de corona nu sunt infectați acum. (…) Daudert explică faptul că există și o problemă cu înregistrarea lucrătorilor temporari din „apartamentele sălbatice” din Müller-Fleisch, unde locuiesc mulți care sunt înregistrați în altă parte. El însuși a oprit acest lucru, iar compania care are grijă de case primește liste de nume la fiecare două săptămâni, pe care le raportează la biroul de înregistrare al rezidenților. În Sonnenhalde, în prezent, există 123 de rezidenți în aproximativ 70 de camere, nu cei 180 despre care vorbesc critici … ”Articolul de Edith Kopf din 22 aprilie 2020 în Badische Neuste Nachrichten link extern online.

Compania Müller Fleisch din Birkenfeld: 139 de angajați infectați „În weekend, 48 de angajați ai companiei Müller Fleisch din Birkenfeld s-au testat pozitiv pentru virusul corona. Acest lucru crește numărul de persoane infectate din companie la 139. Mai multe teste au fost efectuate și luni, dar rezultatele sunt încă în curs. Müller Fleisch urmează să facă ajustări suplimentare, atât în ​​cadrul companiei, cât și în spațiile de cazare comune în care locuiesc mulți dintre cei afectați. Acesta este rezultatul unui apel de conferință cu conducerea Müller Fleisch, după cum spune administratorul raional Bastian Roșenău. În orice caz, este exclus un risc pentru consumatori, deoarece în cadrul companiei se aplică standarde stricte de igienă. Compania continuă să fie foarte cooperantă, după cum subliniază Rosenau. Vânzările directe rămân închise până la o nouă notificare. Pentru a discuta despre alte măsuri concrete, șefii Oficiului pentru Sănătate și ai Oficiului pentru Protecția Consumatorilor și Veterinari, Dr. Brigitte Joggerst și Dr. Linda Koiou, marți, alături de companie și furnizorii de servicii. Testarea în serie a forței de muncă va continua în următoarele zile. De asemenea, este planificat repetarea testelor în aproximativ două săptămâni pentru a verifica starea forței de muncă, după cum anunță departamentul de sănătate.

Photo : Pforzheimer Kurier

Nu pierdeți asta !

Subscribe To Our Newsletter