Mos Craciun si teama de singuratate

Oamenii care au trecut peste singuratate sunt nemuritori. Puteti sa combateti dupa ce ati fost acolo.

Am putea considera Craciunul ca fiind o ocazie de a ne face curatenie in viata, de a vedea ce bagaje lasam în urma pentru a putea  merge mai departe? Sau Anul Nou ca pe un moment al planurilor? Şi după ce facem planurile, e important să acţionam pentru a le pune in practica.

Nimeni nu vrea asta ! Vrem sa fim inconjurati de fake prieteni, de o familie fie ea si fake. Sau macar o amanta, fie ea si fake, deoarece alea mai inteligente au familie. Pe dracu…

Ceea ce va spun eu acum veti spune ca e chirurgie emotionala. Stam toti pe retele sociale de teama ca nu o sa apara Mos Craciun, ca o sa raman singur.

Teama de singuratate si cea de moarte sunt aproape identice. Avem atasamente diverse. Dependente. Ce naiba faci cand vine momentul sevrajului, dupa ani de betie crunta indusa de frica siguratatii ?

De copil Mos Craciun venea cu rol de judecator, masurand binele si raul deopotriva, prin recompense individuale. Ca era mama sau tata, sau poate ulterior nevasta, era cineva.

Pe cei pe care Dumnezeu ii iubeste mai mult, ii arunca in situatii limita. Nu sunt cei pe care ii vezi ministrii, directori, prefecti. Nu au nevoie de putere deoarece inteleg cat de tare perverteste sufletul.

Cei singuri conduc cu adevarat din umbra. La care recompensa se cantareste in placerea oferita de o femeie, sau de mai multe, poate. Placeri luate pe furis. Tot iluzia despartirii de singuratate.

Conştientizarea este o cale de eliberare de umbrele trecutului. Odata ce ai mers pe taciuni aprinsi ai idee cum e sa mergi inainte. Asta nu inseamna ca ai scapat de frica.

Teama de singuratate e ultima iluzie a mintii, materializata. Dupa ce ai trecut si de asta, poti incepe sa apreciezi fiecare zambet adus in dar. Atunci, a venit zilnic, la tine, Mos Craciun…