Morar s-a chinuit degeaba. Justitia decide pe banda rulanta pastrarea interceptarilor SRI in dosare

ICCJ

Adio retroactivitate. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să păstreze interceptările realizate cu ajutorul SRI într-un dosar instrumentat de DNA, hotărârea putând fi invocată de procurori și în alte dosare aflate pe rolul instanțelor de judecată.Este a doua decizie, dupa cea a Tribunalului Bucuresti prin care se recunoaste legalitatea inregistrarilor facute de SRI in dosarele penale.

Pe 16 februarie, Curtea Constituțională a decis că prevederea din Codul de procedură penală potrivit căreia supravegherea tehnică poate fi efectuată de „alte organe specializate ale statului” decât organele de cercetare penală este neconstituțională.

Decizia ICCJ vine intr-un dosar care se judecă pe fond la Curtea de Apel București, iar printre inculpați se află și Luiza Gabriela Dragne, cunoscută ca avocata fraților Cămătaru.

Pe 15 decembrie 2015, două dintre persoanele inculpate în acest dosar, Claudia Ciobănică și Veronica Slăvilă, au invocat la Curtea de Apel București mai multe excepții privind legalitatea actelor și probelor strânse în faza de urmărire penală.

Excepțiile celor doi au fost respinse de Curtea de Apel București, iar dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde avocații au cerut și eliminarea interceptărilor realizate de SRI, invocând decizia recentă a Curții Constituționale.

Judecătorii de la instanța supremă au respins contestația depusă de Claudia Ciobănică și Veronica Slăvilă și au hotărât ca interceptările realizate de ofițerii SRI să rămână ca probe la dosar.

Coabitacii s-au chinuit degeaba. Morar s-a compromis degeaba. Interceptarile SRI facute pana acum vor ramane in dosare. Dezamagirea e mare intre penali

Subscribe To Our Newsletter

Soacra si geopolitica

Ma scuzati, am pacatuit grav ieri. In loc sa ma ocup de importante, as putea...

Închide