Mitingul va avea loc sambata, 19 septembrie, ora 12. Plecare cu auto din Cetatea Fetei

eu

Consider lipsita de colegialitate atitudinea unei jurnaliste de la Ziar de Cluj.  Nu poti sa iei baza o retea de socializare, mitingul nu se tine acolo. Ci in strada, acolo unde e mai greu. Mai bine traznesti un articol de pe o retea de socializare, tragand repede un copy-paste si un printscreen si gata, ca geamanul Liviu Alexa plateste, decat sa investighezi o chestie. Sau sa citesti in prealabil legea, sa vezi in cate zile se da o autorizatie. Graba strica treaba.

Sunt convins ca dupa spusele stimatei colege Florentina Tatar, „Pentru un asemenea deznodamant, de buna seama ca si conducerea detestabilei ferme din Floresti ar fi dat oricat.”  Ei, ghinion.Mitingul va avea loc daca va fi autorizat. Conducerea fermei nu are de ce sa dea nici un leu, mie sau altcuiva. Fiecare cu obiceiurile lui. Fiecare ziar are propriul sistem de lucru. Nu lovesc in cineva ca sa primesc publicitate. Nu sunt avid de bani, nici de putere. Sunt convins ca aceeasi politica editoriala o aplica si site-ul ziardecluj.ro.

La sugestia mai multor participanti, oameni care lucreaza vinerea pana tarziu, am hotarat ca sa fac sambata acest miting. Ora aleasa de vineri era nefericita, as fi supus participantii traficului infernal de inceput de weekend, atat pe Cluj-Napoca cat si pe Floresti.

Eu nu m-am legat de Liviu Alexa ca jurnalist, nici de oamenii lui. Acest tip insetat de putere, nu face fata unei confruntari politice, dovada fiind naivitatea de care a dat dovada una dintre pupilele lui. Se merge pe principiul mardeiasului incasator. Si e pacat ca  omul chiar scrie bine. Eu chiar il citesc si ii apreciez curajul. E adevarat ca inainte, beau si eu o bere, sa pot citi pana la capat.

Astazi, 16 septembrie ora 8:45, am depus cererea de autorizare a mitingului auto la Primaria Floresti. Primarul Horia Sulea nu raspundea la telefon, iar viceprimarul era iesit. Nr inreg : 30 629/16.09.2015

La Cluj-Napoca, Ionut Tene s-a dovedit acelasi tip sufletist pe care il stiu dintotdeauna. Am depus cererea, iar modul cald de primire ma face sa cred ca primarul actual si viitor Emil Boc stie sa-si faca echipa.

Nr. inreg : 340620/2015, la ora 10 :29.

Scopul adunarii publice il constituie manifestarea protestului in legatura cu:
1. Mirosul emanat de ferma Amareto.

  1. Nerespectarea legii de catre actuala putere executiva, indolenta si obraznicia fata de cetatean.
  2. Impotriva eliberarii unei noi autorizatii de mediu, de catre organele abilitate.
  3. Venirea primului ministru la Floresti si emiterea unei Hotarari de Guvern pentru relocarea fermei, luand in considerare si pozitia domnului Cobarzan.
  4. Studiu de impact pe sanatate. Garantii ca pana la mutarea fermei, activitatea va fi fara miros si nu ne pune in pericol sanatatea.
  5. Ancheta asupra tuturor factorilor de decizie care au dus la actuala situatie de fapt.
  6. Masuri pecuniare pentru vinovati.

8. Demisia guvernului Ponta, un prim ministru si un guvern care nu ia in considerare legea.
Asa cum am aratat in articolele precedente, nu doresc sa-i fac rau familiei Cobarzan, nici doamnei, nici domnului. Nu vad de ce, nu avem nimic de impartit. Probleme am cu guvernul Romaniei, cu ministrul mediului si cu cel al sanatatii. Evident, nu voi mai tolera mirosul fermei. Corpul de control al primului ministru este asteptat cu caldura la Cluj.

Cine are de inteles ceva, sa inteleaga.