Mircea Diaconu a semnat ca europarlamentar pentru DESFIINȚAREA STATELOR NAȚIONALE

Ce se va întampla daca Mircea Diaconu ajunge Presedintele Romaniei ?
Iata cateva elemte din activitatea europarlamentarului Mircea Diaconu, preluare activenews.ro
După ce a votat în legislativul UE în favoarea legalizării căsătoriilor între persoane de același sex, ca europarlamentar Mircea Diaconu  a semnat un document în aceeați măsură de controvesat. Alături de alți doi europarlamentari români, Renate Weber și Marinescu Marian Jean, Diaconu și-a pus semnătura pe manifestul Spinelli, document care spune că „Soluțiile naționale nu pot furniza soluții adecvate. (…) Soluțiile naționale aparțin trecutului. Scopul nostru este o Europă Federală, o Europă post-națională”.
Regizorul și publicistul Iulian Capsali critică, într-un comentariu pe Facebook, decizia lui Mircea Diaconu de a semna un document lansat de grupul Spinelli (al comunistului cu același nume) în Parlamentul European, care prevde nici mai mult nici mai puțin decât instituirea unei uniuni europene federale. Mai pe scurt, desființarea statelor naționale.
Acesta este textul postat de Iulian Capsali:
„Pentru mocofanii care l-au trimis pe Diaconu în PE ca fiind o soluție „antisistem”
Soluțiile naționale sunt soluții ale trecutului. Scopul nostru este o Europă federală post-națională, o Europă a cetățenilor. Acesta este visul părinților fondatori atât de greu de înfăptuit. A fost proiectul lui Altiero Spinelli. Această Europă o vrem. Pentru această Europă ne luptăm. Pentru că aceasta este Europa viitorului.”
(manifest al grupului Spinelli din PE)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of
Scroll Up

Contactat telefonic, Ludovic Orban își reafirmă sprijinul pentru Horia Șulea, „ca primar PNL”

  Deși ocupat cu formarea noului guvern, Ludovic Orban își reafirmă sprijinul pentru Horia Șulea,...

Închide