Master plan „in genunchi” pe E60. Se circula pe varianta „Sulea”

vancea

Astazi, in dreptul Polus Center, a avut loc un accident in lant cu 5 autoturisme. Pe fondul unei lipse totale de interes din partea autoritatilor clujene, care dovedesc si de aceasta data, o incapacitate nobila, dar sinistra pentru noi.

La ce Master Plan visam noi, oameni buni ?

Fapte concrete : Un autoturism nu a putut frana si a lovit mai multe autoturisme. Se poate intampla oricui sa greseasca, din motive de trafic fara coordonare la iesirea din. Cluj Ce se intampla ? Normal, intervin organele abilitate, presa suna la IPJ, asigurarile platesc daunele, presa scrie.

Cei mai „orientati” nu stau in zona de blocaj ci merg direct spre Grigorescu, pe varianta „Sulea”.

Peste 300 de masini au abordat aceasta varianta.Ceilalti, care nu stiu de ea, blestema in continuare ziua in care s-au nascut.

Asta e Clujul si coordonarea transporturilor de aici.

Sa facem un scenariu similar, nu la Cluj, ci in Nuernberg, pe o strada europeana care leaga metropola Nuernberg de Fuerth, spre exemplu. Sa presupunem ca se ciocnesc cinci masini.

Pe langa masurile imediate, neamtul gandeste „putin” diferit, adica preventiv. Cu ARI(sistemul de informare prin radio al participantului la trafic), participantul este dirijat urgent spre rute ocolitoare. Beneficiind de un sistem concentric inelar de variante trafic, descongestionarea zonei se face automat.

Vorbim de un Master Plan. Deci, fara autostrazi. Intrebarea mea este, astazi, dupa 24 de ani, in afara de Autostrada Transilvania, si aia, fara telefoane SOS, s-a intamplat ceva pe soselele patriei ?

Noapte buna, clujene, fii linistit, avem un Master Plan la transporturi…