19/06/2021

Marele Urs da inapoi. Putin se retrage din Siria!!!

Russian President Vladimir Putin reacts as he addresses international businessmen gathered ahead of a summit of leaders of the 21-member Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) in Russia's eastern port of Vladivostok September 7, 2012. REUTERS/Sergei Karpukhin

Russian President Vladimir Putin reacts as he addresses international businessmen gathered ahead of a summit of leaders of the 21-member Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) in Russia's eastern port of Vladivostok September 7, 2012. REUTERS/Sergei Karpukhin

Se pare ca noi, europenii facem ce trebuie doar cand se ingroasa gluma atat de tare incat ne afecteaza personal. Dar, mai bine mai tarziu decat niciodata. Presiunile internationale incep sa aiba rezultate concrete in ceea ce priveste Siria.

In sfarsit, in urma cu putin, Vladimir Putin a anuntat retragerea majoritatii fortelor ruse din Siria, sub pretextul ca „scopul a fost, in mare, atins”. Cum DAESH nu a fost eradicata si inca face ravagii atat in Siria cat si in Iraq, avem acum dovada irefutabila ca armata rusa n-a avut nicio clipa drept scop slabirea DAESH ci mentinerea lui Al-Asaad la putere. Ceea ce ne obliga sa spunem, din nou, ca IAR AM AVUT DREPTATE!!!, noi fiind printre cei foarte putini din Romania care au avertizat in nenumarate ocazii ca interventia rusa din Siria nu are treaba cu lupta impotriva teroristilor ci este indreptata impotriva celor care lupta de 5 ani pentru rasturnarea regimului dictatorial instaurat de Al-Asaad.

Decizia vine la foarte scurt timp dupa inceperea negocierilor de pace de la Geneva in urma carora se spera rezolvarea situatiei din Siria.

Cum Rusia este principalul aliat al presedintelui Bashar al-Assad pe care, pe durata interventiei in Siria, l-a ajutat activ in recapturarea unor teritorii de la luptatorii anti-guvernamentali permitand mentinerea la putere a dictatorului sirian, este de asteptat ca, in urma negocierilor de la Geneva, Al Asaad sa fie obligat sa plece de la putere, in ciuda declaratiilor pompoase ale (inca) oficialilor sirieni.

Fortele ruse vor mai ramane active doar in baza militara rusa de la Hmeimim si in portul Tartus care raman acum ultimele puncte de prezenta rusa la Marea Mediterana.

Profitam de aceasta ocazie ca sa reamintim, nu de alta, dar e bine sa nu uitam, ca, in timp ce Al-Asaad isi ciuruia la propriu opozitia, era primit cu surle si tobe la Bucuresti de cate fostul presedinte Traian Basescu care i-a ramas fidel dictatorului sirian pana in prezent si pe care-l spirijina activ prin numeroase declaratii publice.

Dosarele Revolutiei blocate de Senat

Procurorul general interimar Bogdan Licu a transmis conducerii Senatului o scrisoare in care solicita stenogramele...

Închide