Manifest pentru un jurnalism politic (in)corect

Afara ninge si acopera mizeria din jurul nostru. Poate ca in Romania, ar trebui sa ninga aproape zilnic. Incepe postul Pastelui, iar credinciosii se spodevesc la preotii din biserici.

Unii jurnalisti evita dezvaluirile in fata altarelor, au chiar curajul sa isi puna intrebari izvorate dintr-o meditatie profunda asupra ideilor si faptelor ce i-au caracterizat. Iar spovedania, are caracter public. Exista jurnalism echidistant, political corect ? Eu personal cred si voi incerca sa argumentez.

Deschid cartea scrisa de Jan Van Helsing – “Politic incorect”. Cartea vine sa ne arate planul globalistilor de a institui cenzura peste tot in lume folosind ca argument “corectitudinea politica”, in sensul de a-i minti pe oameni, de a nu spune adevarul, totul pentru a nu “jigni” anumite minoritati (sexuale, etnice etc.). Sunt un tip tolerant, care ofera respectul cuvenit tuturor celor napastuiti de boli si suferinte. Datorita lor, am forta de a merge mai departe.

“„Istoria care ne conduce este istoria scrisa de invingatori.“ spunea Karl Marx.

Nu indraznesc sa deschid televizorul pe anumite posturi de stiri, deoarece anii in presa m-au facut sa cunosc prea multe. Polarizarea intre corupti si cei care lupta cu ei este clara din start. Anticoruptia nu este un slogan sau o comanda politica. Este o stare de spirit. Iar astazi, refularea are loc in strada, de toti aceia care mai cred in dreptate si justitie. Justitia este ultima reduta.

Jurnalistul traieste cu povara constiintei faptelor sale, deoarece este un formator de opinie. Asista si contribuie la cresterea si caderea unui leader politic. Chestia asta este corecta politic ?

Campaniile concertate impotriva unui leader autentic sunt oare corecte ? Linsajul mediatic este oare moral ? Ce este mai imoral, furtul sau prostitutia mediatica ? Chiar daca traseismul jurnalistic este politic corect, fiind conceput ca echidistanta politica. Din ce perspectiva vedeti lucrurile ?

Astazi am hotarat sa scriu ultimul articol despre politic, cel de fata. In care sa recunosc ca am simpatii politice, in toate partidele politice, dar si antipatii. Asta ma face politic incorect, lucru bun dintr-un anumit punct de vedere. Deoarece asanarea morala a presei devine o urgenta.

Pentru ca e vremea manifestelor, va provoc pe toti colegii de breasla, sa meditati un minut. Ati imbratisat cauzele unei comunitati, in numele legii ?

Din punct de vedere moral, ati procedat corect. Nu asteptati multumiri aici, pe Pamant. Le veti primi in Cer.

Cum nu am nevoie de multumiri aici, voi merge, ca de obicei, pana la capat !

Intrebare : Oare de ce l-a facut Papahagi bou pe colegul de partid de la PMP, jurnalistul NCN Victor Lungu ?

Citeam prin 2013 ca Adrian Papahagi, un intelectual rasat i-a adresat colegului de la PMP,...

Închide