Mafia din CNADR, data peste cap

Vocea Clujului sublinia acum 6 luni, mizeria din CNADR, aratand doar o parte din abuzurile comise de o societate care a ajuns stat-in-stat.

Percheziţiile la CNADNR şi la Direcţiile de Drumuri şi Poduri au loc într-un dosar în care a fost începută urmărirea penală in rem, pentru abuz în serviciu, în legătură cu atribuirea unor contracte privind servicii de reparare şi întreţinere a unor maşini de la DRDP, fiind implicate mai multe firme.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au făcut, vineri, 30 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Suceava, Iaşi, Cluj, Dolj şi Braşov, la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), la Direcţii de Drumuri şi Poduri şi la firme, într-un dosar în care sunt vizate mai multe persoane care în perioada 2008-2014 ar fi comis fapte asimilate celor de corupţie.

Anchetatorii au făcut percheziţii şi la reşedinţa din municipiul Iaşi a consilierului municipal Marius Eugen Ostaficiuc (PSD), acesta având şi funcţia de director adjunct comercial la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi. De asemenea, au fost făcute percheziţii la locuinţa din Iaşi a lui Marius Constantin Pătraşcu, patronul unei firme de transport, potrivit unor surse judiciare.

Din documentele anchetatorilor, obţinute de MEDIAFAX, în acest dosar a fost începută urmărirea penală in rem, pentru abuz în serviciu, privind influenţarea rezultatelor unor licitaţii de atribuire a unor contracte de către CNADNR. Contractele vizau servicii de reparare şi întreţinere a unor autoturisme din dotarea Direcţiilor Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Iaşi, Braşov, Craiova şi Bucureşti.

În cauză ar fi implicate mai multe firme, printre care SC Eurospeed SRL, SC RO Maryo SRL, SC Rodna Trans SRL, SC Manolo SRL, SC Ram Europe SRL, SC Tig for Serv SRL şi SC Olflav Impex SRL, potrivit documentelor citate.

Direcţia Naţională Anticorupţie a arătat, într-un comunicat de presă, că cercetările vizează „suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2008-2014”.