28/10/2020

Macron vine in Romania pe 24 August

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va efectua o vizită în România pe 24 august, au confirmat pentru AGERPRES surse diplomatice franceze.

Președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu omologul său francez în marja Consiliului European de la Bruxelles care a avut loc în iunie.

„Am avut o primă întâlnire așezată, bilaterală, cu președintele Macron. Am abordat, într-un timp foarte scurt, multe teme foarte importante pentru noi, pe colaborare și bilaterală, și în formate europene. Am discutat despre colaborări, de exemplu, pe Schengen. Am discutat despre colaborarea pe care o pregătim pentru sezonul cultural. Am discutat despre mult vehiculata directivă pe detașarea muncitorilor”, a afirmat Iohannis, la acea dată.

La randul sau, Macron a scris pe Twitter că lucrează împreună cu omologul său român „Klaus Iohannis pentru a găsi soluţii comune” şi că „Europa trebuie să fie puternică şi nu divizată”. El a publicat, de asemenea, un clip în care apare alături de Iohannis la summitul UE de la Bruxelles.

La momentul respectiv, ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, a anunţat ca Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a acceptat invitaţia lui Klaus Iohannis de a vizita, în perioada următoare, România: „Azi dimineaţă, o întâlnire excelentă la Bruxelles între preşedinţii Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron. Dialog deschis şi direct pe relaţia bilaterală şi actualitatea europeană. Parteneriatul strategic se dezvoltă, întâlnirile la nivel înalt vor continua. Preşedintele român l-a invitat pe Emmanuel Macron în România, invitaţie acceptată cu multă plăcere”, a scris, pe Facebook, Luca Niculescu.

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

Cartelui anti-DNA si disparitia lui Popoviciu

Poza și datele afaceristului Gabriel Puiu Popoviciu au fost publicate, miercuri seară, pe site-ul Poliției...

Închide