LUDOVIC ORBAN: „Acest Guvern trebuie să plece acasă cât mai repede”

Liderul opozitiei, președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat intr-o declaratie publica preluata de Digi24 si AGERPRES că Guvernul demonstrează o „bâlbâială inimaginabilă” în cazul pensiilor militarilor, prim-vicepreședintele liberalilor Ilie Bolojan adăugând că PSD a „mințit prin omisiune”.

„Este o bâlbâială inimaginabilă pentru un Guvern într-o țară europeană. Totul se face prin hei rup, prin improvizație. Nu există niciun plan. În conformitate cu declarațiile Ministerului Muncii, nu s-a avut în vedere impactul pe care îl are legea salarizării asupra pensiilor speciale, ceea ce mie îmi arată că acest Guvern nu mai trebuie să reglementeze, acest Guvern trebuie să plece acasă cât mai repede pentru că nu face altceva decât să creeze o criză gravă fără precedent în niște domenii în care înainte de instalarea Guvernului era liniște și toate lucrurile funcționau bine”, a declarat Orban, la Parlament, întrebat cu privire la pensiile militarilor.

La rândul său, Ilie Bolojan a arătat că PSD a „mințit prin omisiune” în cazul pensiilor speciale.

„PSD, în toată campania electorală, nu a vorbit deloc despre faptul că va interveni asupra pensiilor speciale, că le va plafona sau că le va scădea. Se confirmă în aceste zile încă o dată că PSD a mințit în campania electorală cel puțin prin omisiune în acest caz electoratul, făcând vorbire exclusiv de majorările de pensii pe care le vor aplica atunci când vor veni la guvernare”, a spus Bolojan.

El a subliniat că PNL respinge adoptarea de ordonanțe de urgență în cazul pensiilor de speciale si consideră că majorarea salariilor angajaților MAI cu 10% este un „act disperat” al Guvernului pentru limitarea nemulțumirilor din acest domeniu.

In acelasi context, Ludovic Orban a postat pe pagina sa de Facebook cateva consideratii interesante la adresa membrilor PSD: „Imbogatitii de tranzitie deghizati in socialisti au facut din salarizarea in sectorul public un adevarat dezmat. Platit, din pacate, nu din banii lor de acasa, ci din banii celor care produc.”

Intr-o postare ulterioara, Orban critica si balbaielile guvernului si aliantei de guvernare PSD – ALDE in ceea ce priveste sesiunea extraordinara pe care se gandesc sa o convoace, reiterand sugestia ca Tudose ar trebui sa demisioneze: „Uite sesiunea nu e sesiunea. Dupa ce a anuntat intr-un mod, sa-i zicem, original posibila convocare a sesiunii extraordinare pentru 2-4 august, Dragnea pare ca da inapoi. Nu mai este atat de urgenta preluarea ELCEN de doamna Pandele. Cine sa ii mai inteleaga pe ratacitii astia? Se sucesc de la o o zi la alta. Ba avem impozit pe cifra de afaceri, ba nu avem. Ba introduc taxa de solidaritate, ba nu o mai introduc. Ba baga impozit pe gospodarie, ba nu baga. Ba platesc angajatii contributiile, ba nu le mai platesc.In ritmul asta ba o sa fie la guvernare, ba NU O SA MAI FIE LA GUVERNARE…”

Cu toate acestea, PSD se incapataneaza sa-si bata joc de romani.

 

Normalitate. Iohannis, in weekend, pe bicicleta, prin tara.

Klaus Iohannis rămâne în împătimit al plimbărilor cu bicicleta. Președintele a ieșit sâmbătă la amiază...

Închide