Lovitura pentru cartelul Anti-DNA. Puiu Popoviciu retinut la Londra

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu, condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 7 ani închisoare, în dosarul „Băneasa”, a fost prins și reținut la Londra.

Condamnat de către Înalta Curte de Casație și Justiție a României (ICCJ) la șapte ani de închisoare în dosarul Băneasa, omul de afaceri Gabriel Popoviciu și-a luat un avocat influent. Louis J. Freeh, fost avocat adjunct al Statelor Unite. Fost judecător și director al FBI, Freeh a sărit miercuri în apărarea lui Popoviciu.

Politia Romana, potrivit News.ro. informeaza: „Inculpatul Popoviciu Gabriel a fost retinut in cursul acestei zile, de catre London Metropolitan Police. Schimbul de date si informatii a avut loc prin CCPI – Biroul Sirene”, precizeaza IGPR. In prezent, se deruleaza procedura legala in astfel de situatii.

Politia Romana a informat Curtea de Apel Bucuresti si Ministerul Justitiei, institutii abilitate sa se ocupe de extradarea celui in cauza.

Pe 2 august, omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare in dosarul „Ferma Baneasa”.

Acesta nu a fost gasit insa la domiciliul sau de politistii care ar fi trebuit sa il ridice de acasa si sa il duca la penitenciar, pentru executarea pedepsei. Autoritatile au emis mandat de urmarire pe numele sau.

Surse oficiale din Politie au declarat pentru Agerpres ca Puiu Popoviciu ar fi parasit tara la inceputul lunii iunie.

Puiu Popoviciu este unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri din asa numitul cartel anti-DNA, implicat in actiuni de lobby extern impotriva luptei anticoruptie din Romainia. Impreuna cu alti oameni de afaceri romani cu probleme in justitie el incearca sa convinga congresmeni si oameni foarte influenti din establishment-ul american ca sunt victimele unor abuzuri.

Cartelul anti-DNA este format din oameni de afaceri influenti, patroni de presa si politicieni corupti care finanteaza activitati de lobby in strainatate. in tentativa de a convinge cancelariile occidentale ca lupta anticoruptie din Romania, DNA si Laura Codruta Kovesi nu mai merita sustinute.

Baietii de casa ai lui Tariceanu – Steinmetz si Silberstein – arestati in Israel

Omul de afaceri Beny Steinmetz si consultantul politic Tal Siberstein au fost retinuti luni dimineata...

Închide