Lista proceselor care se judecă de la zero în lipsa completelor specializate pe corupție

Vicepreşedintele ÎCCJ, Iulian Dragomir, spune că decizia CCR privind completele specializate pe coruptie trebuie pusă imediat în aplicare, a anulat sentinţele de condamnare şi a dispus rejudecarea proceselor de la zero.

În conformitate cu art.281 alin. 1 Cod procedură penală, nerespectarea dispozitiilor imperative ale Legii 161/2003, privind alcătuirea completelor specializate, duce in opinia mea, la lovirea de nulitate a tuturor încheierilor de ședință semnate de complete nespecializate in coruptie sau fapte asimilate.

Fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, fi rejudecat de la zero . De un complet specializat pe coruptie. Procesul cu Sebastian Ghiță. 

Înalta Curte a desființat decizia primei instanțe, de achitare a celor doi.

 

Procese suspendate in urma deciziei CCR :

Fostului comisar de poliţie Traian Berbeceanu şi al procurorilor DIICOT care i-ar fi fabricat dosarul. La fond, Berbeceanu a fost achitat, iar procurorii au fost condamnaţi.

Procesul fostului primar şi ministru Darius Vâlcov a fost suspendat. La fond, el a primit 8 ani cu executare pentru corupţie.

Victor Ponta. Fostul premier a fost achitat la judecata pe fond, iar acum la apel, completul a decis să întrebe CJUE dacă să aplice decizia CCR privind lipsa completurilor specializate pe corupţie.

Subscribe To Our Newsletter

Se rejudecă procesul lui Horia Șulea ?

Primarul comunei Florești a fost judecat in prima instanta de un complet denumit P6. Din...

Închide