Legea anti-fumatori: Se modifica schimbarea!!!

Dupa ce au pus la pamant niste afaceri detinute, mai ales, de mici intreprinzatori – adica oameni care traiau exclusiv din munca lor fara sa stea la mila statului – si au creat si o multime de probleme prin alte institutii cum ar fi in spitalele de psihiatrie, in centrele de dexintoxicare sau in penitenciare, PSD-ul a cedat, in sfarsit, si nu se mai opune modificarilor prevederilor aberante ale legii anti-fumat, considerata a fi mai degraba lege anti-fumatori si nu de protectie a nefumatorilor, Legea a fost introdusa de parlamentarul PSD de Cluj Aurelia Cristea sustinuta puternic, la vremea respectiva, de intregul PSD. Probabil ca schimbarea aceasta de atitudine de datoreaza si faptului ca, mergand pe mana doamnei, PSD a pierdut destul de mult in sondaje dupa implementarea acestei legi.

Prin urmare, la nici două luni de când nu se mai poate fuma în spaţiile publice, senatorii modifica legea.

Modificarile pe care senatorii vor să le aducă legii antifumat, la nici două luni de la intrarea ei în vigoare, vizează în primul rând definiţia noţiunii de „spaţiu închis” drept un spaţiu cu pereţi de jur împrejur şi nu cu doi pereţi laterali, cum e în prezent. Printre altele, ar urma să fie reînfiinţate si locurile pentru fumatori.

„Cei care vor să fumeze trebuie să poată să fumeze acolo unde nu periclitează în niciun fel nefumătorii. Pe de altă parte, trebuia să fie redefinită sintagma de spaţiu public închis pentru că definiţia pe care o dădea lege, pe lângă faptul că era ilogică, era şi extrem de discriminatorie pentru fumători”, spune deputatul Daniel Fenechiu, iniţiatorul amendamentelor.

Potrivit noilor prevederi, se vor putea deschide camere speciale, destinate exclusiv fumatului, bine izolate şi corect inscripţionate. Sunt schimbări şi privind locurile în care se va permite fumatul. Pe lângă penitenciare, senatorii au adăugat şi spitalele de psihiatrie.

„Problemele care au fost supuse atenţiei după amendamente au fost următoarele – situaţia bolnavilor cronici din spitalele de psihiatrie, doi, situaţia oamenilor găzduiţi în penitenciare şi trei, situaţia apărută, cel puţin reclamată de fumători la restaurante, terase”, explică senatorul PNL Paul Ichim.

Amendamentele au fost adoptate, aproape în unanimitate, în comisiile de Sănătate şi Economică.

Legea fumatului poate fi respectată? Eu zic că nu. E o lege nedemocratică pentru că sunt în România 5 milioane de fumători”, susţine si senatorul PSD Florian Popa.

Membrii comisiilor senatoriale s-au întâlnit de mai multe ori pentru a adopta aceste modificări, departe de ochii presei. Modificările adoptate vor ajunge şi în plenului Senatului şi apoi la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

 

Subscribe To Our Newsletter

Sorin Vasinc, unul din tinerii frumosi inselati de sistem dupa #Colectiv

Buna ziua domnule Horia! Sunt tanarul cu care ati mai vorbit mai inainte , in...

Închide