Legaturile directorului autosuspendat Ioan Stefan Groza cu academicianul inculpat Alexandru T.Bogdan

grozaacad.-alexandru-bogdan

Ca in Romania functioneaza un sistem de „barter” intre anumiti mari academicieni si „directori” autosuspendati de la Cluj, de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, e un fapt deja recunoscut in mediile clujene.

Vocea Clujului a demarat o ancheta legata de academicianul A.T. Bogdan, urmarit de DNA si trimis in judecata dupa ce acesta a provocat Fundatiei Patrimoniu a Academiei Romane o paguba de 10 milioane euro, si legaturile acestuia cu Ioan Stefan Groza, fost coleg de USAMV Cluj cu academicianul. Pe subiect reproductie si nu numai.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie au dispus inceperea urmaririi penale fata de BOGDAN ALEXANDRU, presedinte al Fundatiei Patrimoniu, la data comiterii faptelor, sub aspectul savarsirii infractiunii de folosire a influentei ori autoritatii de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.

ancheta

Domnul academician a beneficiat imediat dupa 89, de o bursa Humboldt, din partea statului german, dupa caderea lui Ceausescu. Acesta a dobandit ilegal un apartament de 4 camere de la Directia Agricola Cluj, pe strada Tasnad , Cluj, de 4 camere, pe care ulterior l-a cumparat, dupa ce in prealabil detinea in coproprietate un apartament pe Grigore Alexandrescu 42, tot de 4 camere, in Manastur, Cluj.

Legat de Ioan Stefan Groza, problema sa din Minister legata de fonduri europene si dansatoare, a ocupat prima pagina a presei nationale si a cotidianului Vocea Clujului.

1

A. T. Bogdan avea nevoie de abilitare iar Ioan Stefan Groza se dorea academician. 

Academicianul Bogdan avea nevoie de abilitare, pentru a fi conducator de doctorat. Asa  ca a venit inapoi la Cluj, in 2014, pe vremea guvernului Ponta, la USAMV, sa obtina abilitarea din partea Scolii Postdoctorale. Nimic rau pana aici, la prima vedere. Doar conditiile de abilitare, si modul in care Comisia de Abilitare, din care facea parte Ioan Stefan Groza, a decis ca sunt indeplinite conditiile pentru conducator de doctorat.

Numele candidatului la abilitare

Alexandru BOGDAN

Instituția la care este titular candidatul

Centrul de Studii și Cercetări de Biodiversitate Agrosilvică ”Acad. David Davidescu” din cadrul Institutului Național de Cercetări Economice ”Cosmin C. Kirițescu” al Academiei Române

Domeniul tezei de abilitare

Medicină Veterinară

Data şi ora susţinerii publice a tezei de abilitare

28 noiembrie 2014, ora 11.00

Locul susţinerii publice a tezei de abilitare

Amfiteatrul Bleumarin, Institutul de Științele Vieții

Titlul tezei de abilitare

Professional scientific and academic performances obtained in gynecology, andrology and obstetric from veterinary medicine, necessary for eco-innovative application on reproduction biotechnology in livestock biodiversity, through  integrated eco-bio-economics solutions in  one medicine, based on ecosanogenesis

Componenţa Comisiei de abilitare

Ioan Ștefan GROZA, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca

Gabriel PREDOI, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

Alexandru ȘONEA, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

Alexandru IRIMIA, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca

Tudor PERIANU, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași

Rezumatul tezei de abilitare

Abstract

Lista publicaţiilor candidatului

CV-ENLista lucrari-EN
Fișa de verificare a îndeplinirii standardelor minimale Verificarea îndeplinirii standardelor minimale
Raportul comisiei de abilitare Raportul comisiei de abilitare

Sugerez a se verifica cu atentie Grila de Evaluare. Surse indica faptul ca ademicianului e posibil sa-i fie retrasa  abilitarea. Au loc verificari in legatura cu acest aspect. Domnul Ioan Stefan Groza are trecut in CV : Membru asociat – Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice. Perseverent, acesta doreste sa fie, ca si A.T. Bogdan, membru cu drepturi depline.

Iar academicianului Bogdan Alexandru ii lipsea exact abilitarea, pentru conducere de doctorat. De ce ? Veti vedea in anchetele viitoare !

In baza referatului nr. 29957/19.02.2015, ce poarta semnatura lui Ioan Stefan Groza, director general in Ministerul Invatamantului, se comunica Academiei Romane, ca prin Ordinul Ministrului 3216/18.02.2015, se confera abilitarea de conducator de doctorat academicianului A.T. Bogdan, urmarit penal intr-un dosar de coruptie de catre DNA.

In legatura cu aspectele ce tin de latura financiara, vom reveni cu amanunte incendiare. Omerta a fost incalcata.

Ne intrebam cum pot forma generatii de tineri, oameni a caror moralitate si inalta tinuta profesionala a fost incalcata. Acest fapt ar constitui pentru institutiile care ii mentin, un grav prejudiciu de imagine.

 

Subscribe To Our Newsletter