Lazar Gigel presedintele executiv- CIADO Romania, critica dur autoritatile din Republica Moldova .

gigi

Cred ca Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republica Moldova si Guvernul Republicii Moldova, trebuie sa inteleaga, ca in cazul  George SimionDinu Plingau , Marius Lulea si Eugen Popescu, nu putem discuta de atentat la siguranta nationala.
Societatea civila are dreptul si datoria de a influenta deciziile politice, economice sau de interes public. Reactiile societatii civile fata de politicile administrative sau economice care vin in contradictie cu interesele sale sunt variate: manifestatii, campanii de presa. mesaje de protest etc.
Cei patru dar si multi altii, nu au facut altceva decat sa isi exprime public punctele de vedere, fata de o speta a societatii . Este regretabil pentru o tara cu aspiratii la Uniunea Europeană, sa catalogheze actiunile liderilor societatii civile ca ATENTAT la SIGURANTA NATIONALA si sa expulzeze un cetatean asa cum a facut in cazul George Simion .

Societatea civila trebuie să se implice într-o gama larga de probleme, cum ar fi guvernarea unei tari, relatiile internationale, dezvoltarea economica sau protejarea mediului înconjurator. Unde este atentatul ?

Clasa politica din Republica Moldova , nu are dreptul, sa USUCE SUFLETUL unui ROMAN ADEVARAT, ce nu-si doreste altceva decat sa isi exprime dorinta de unire cu Romania , dealtfel visul multor cetateni de pe ambele maluri ale Prutului . Daca nu i se permite accesul in Republica Moldova , l-am invitat pe George Simion luni 18 mai, la sediul CIADO .