La Piovra din Curtea de Apel Cluj

corradoSunt la capatul unui drum care a durat 15 ani. Timp in care am trait intre doua termene de proces. In care am luptat fair-play, neutilizand mita ca sistem de recompensa pentru judecatori. Nu sunt singurul furat de sistemul judiciar ce apara ticalosiile si ingineriile financiare ale guvernelor care s-au perindat de-a lungul timpului, distrugand vieti, aducand oamenii la disperare sau de ce nu, la moarte. Un pensionar care moare este o economie pentru buget.

Legea 112/1995 a fost data de guvernul PSDR, de la acea vreme. Litera legii permitea in conf. Cu art.9 si 21, cumpararea caselor care au fost nationalizate(furate) prin decretul 92/1950. Normele de aplicare a legii au fost elaborate prin HG 20/1996. In temeiul legii, asa cum arata hotararea 1516/R/2009, neatacata pe calea retractarii de catre Statul Roman, deci ramasa definitive si irevocabila, se consfiinteste buna credinta a mamei mele in cumpararea imobilului de pe strada David Ferenc nr.12, ap.3.

Totodata, restituia proprietarului casa. Dupa evacuare, mama mea a murit. Am ingrijit-o singur, deoarece in urma AVC-ului suferit, suferea de afazie mixta si profunda, nu putea vorbi si nu se putea misca. Asta dupa ce a fost tarata, impreuna cu mine 9 ani in procese, in doua cicluri procesuale. In curtea in care locuiam, mai traiau in alte doua case lipite, Caramidar Doru si sotii Felecan.

Hartuirea in procese in care nu exista o practica unitara timp de 9 ani, a terminat-o psihic pe mama mea. Dupa primul ciclu procesual, incheiat in 2001 prin casare, am intalnit la curtea de apel cluj aceleasi complete de judecata, care nu au tinut cont de directiile de judecata impuse de ICCJ in urma casarii. In disperare de cauza, in 2005 am cerut stramutare, ICCJ a aprobat cererea de stramutare catre Curtea de Apel Oradea.

Am fost reprezentati de nume sonore din avocatura clujeana : Lazar Liviu, Mirela Parastie, Ionel Baloiu (Baroul Bucuresti), Carmen Gorcea, Maria Giurca, Raul Moscovitz, Mircea Irian, Diana Soos, Sandu Gherlea(Baroul Oradea), Raluca Ceausene, Myra Vasilescu. Nu a contat. La 31 decembrie 2009, am predat cheile casei. Mama era internata la neurologie, la terapie intensiva.

In disperare de cauza, am hotarat sa dau Statul Roman in judecata, avand ca temei puterea lucrului judecat a Curtii de Appel Oradea. Am hotarat sa angajez cabinetul avocatial al doamnei Corina Morar. Am judecat simplu : avand legea in spirit si in litera de partea mea, avand si un avocat excellent, sotie a procurorului sef al DNA, de data asta nu mai pot fi furat. M-am inselat amarnic.

Desi am castigat pe fond si in apel, recursul la Curtea de Apel Cluj a fost judecat de acelasi complet care a incercat sa ma darame in 2001, 2005, desavarsindu-si opera in 2011. M-am intrebat de ce, deoarece complete ale curtii de appel cluj, acordau despagubiri la valoarea de piata, urmasilor celor care locuiau in curte cu noi. Singurul care nu a primit nici un leu am fost eu.

In revizuire, am  recuzat de trei ori completul de judecata, efectuand totodata alte doua cereri de stramutare, respinse. Am fost amendat pe nedrept cu 700 lei pentru abuz de drept !

Am efectuat plangere penala impotriva presedintelui sectiei civile a Curtii de Apel Cluj, pentru grava neglijenta in serviciu. Nici un rezultat. Am efectuat plangeri la CSM, dar la prima judecatorii au avut dreptate. Nu stiu rezultatul la cea de-a doua. Revizuirea pe contrarietate de hotarari a fost declarata ieri inadmisibila de ICCJ.

La CEDO, inghet pe cauzele ce tin de dreptul de proprietate. M-am imbolnavit intre timp, suferind de atacuri de panica. Capacitatea de munca s-a redus foarte mult. In urma discutiilor legate de proces, mi-am pierdut si familia, care a ramas in Germania. Eu m-am intors sa lupt pentru dreptate, pentru suprematia legii.

Multumesc Statului Roman, ministrilor justitiei, guvernelor care au elaborat nu mai putin de 5 legi, una mai neclara decat cealalta. Multumesc judecatorilor curtii de apel cluj, care mi-au aratat ca textul legii se aplica doar pentru cei care nu deranjeaza.

Dupa 15 ani de procese, am ramas bolnav, fara casa si fara bani. Investitiile in casa, in avocati, au fost enorme pentru mine.

Vreau sa fac clar ca ma voi opri strict in momentul in care mi se va face dreptate. Nu mai am ce pierde, in afara vietii, iar viata mea este in mainile lui Dumnezeu. De maine, incepe adevarata lupta pentru o justitie independenta. Chiar daca o voi duce din afara Romaniei.

 

Subscribe To Our Newsletter

Fata zilei – Anamaria Pușcaș

Înţelepciunea unui mag mi-a povestit odată de-un val prin care nu putem străbate cu privirea,...

Închide