La multi ani, Marius Nicoara !

nicoara

Senatorul Marius Nicoara, isi sarbatoreste astazi ziua de nastere.Marius Petre Nicoară (n. 19 noiembrie 1958, municipiul Cluj) este un politician și om de afaceri român, senator de Cluj, fost președinte al Consiliului Județean Cluj și președintele filialei PNL a județului Cluj.

Între 2004 – 2008 a fost președinte al Consiliului Județean Cluj. La alegerile locale din 2008 a candidat din partea PNL pentru un nou mandat, dar a fost invins de Alin Tișe, candidat din partea PD-L și fin al lui Emil Boc, președintele acestei formațiuni. La 18 mai 2008 a fost înscris de Coaliția pentru o Guvernare Curată pe lista candidaților la șefia Consiliilor Județene care nu întrunesc criteriile de integritate stabilite de cele 8 ONG-uri reunite în cadrul Coaliției.[3] Nicoară a contestat raportul, considerându-l partizan.[4] Laalegerile din 30 noiembrie 2008 a fost ales senator PNL în colegiul uninominal 3 al județului Cluj (municipiile Gherla, Dej și Câmpia Turzii și comunele aferente).

La alegerile locale din 2012 a candidat pentru funcția de primar al Clujului. S-a clasat pe locul al doilea, cu 52.251 de voturi, față de cele 53.674 de voturi obținute de Emil Boc.

Este elementul de echilibru din PNL Cluj. A promovat oameni politici de mare valoare, actualul primar, Horia Sulea, fiind unul dintre ei.