La centenar, Clujul copiilor comuniștilor, sub diverse „umbrele” : Astăzi, umbrela Umbrela Anticorupție

 

Ligia Mahalean reprezinta o organizatie intitulata “Umbrela Anticoruptie Cluj“, ce activeaza pe facebook si vorbeste despre Catuse fara paine. O intalnesti cu portavocea in mana conducand cu o mana de fier protestele de strada, aducand a Monica Macovei. Langa ea Daniel Giurcă. Deocamdată. Despre Daniel Dobos alias Pierrse Dassilu nici un cuvant . Omul si-a ispasit pedeapsa in Germania.

 

Tatal d-rei Ligia Mahalean, in 89 il prindea revolutia  secretar UTC la Avicola. Te intrebi, ce s-a intamplat, cum de in Cluj-Napoca protestele cuminti sunt parca sub binecuvantarea lui Emil Boc. Iar la Bucuresti te caftesc jandarmii de te ascult[ cu urechea. Acelasi Emil Boc care declara :

“Nu am detinut niciodata nici un fel de functie de conducere la nivelul UTC in judetul Cluj si nici pe cea de presedinte al Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania (UASCR), filiala Cluj”.

 

Măi, chiar asa sa fie ?

 

Tovarasul Emil Boc, potrivit celor deja relatate de Mihail Bumbes, cercetator la IICCR, a detinut functiile de vicepresedinte si presedinte al Consiliului Uniunii Asociatiilor Studentesti al Universităţii Babes-Bolyai, res­pectiv al Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania, filiala Cluj intre 1987 si 1989. De semnalat si ca la faza nationala a Concursului profesional-stiintific studentesc de stiinte sociale, Sectiunea Materialism dialectic si istoric, studentul  Boc obtinea premiul al II-lea, cu 18 puncte din 20.

Tovarasul Boc a publicat în 1987 in cotidianul local Faclia un articol intitulat “Hotararea de a participa direct la devenirea comunista a patriei”. Tovarasul Boc a scris articolul “intr-un climat de profunda angajare” cu prilejul apropierii Conferintei Nationale a  Partidului Comunist Roman.“Angajamentul” facea parte dintr-un grupaj de texte prin care lideri ai mai multor categorii socio-profesionale isi exprimau adeziunea fata de programul partidului comunist.

De altfel, tovarasul Boc era cunoscut pentru activitatea de coordonare a secretarilor UTC pe scoala, in general fete din ciclul liceal. Si, chiar daca exista documente, chiar daca cercetatorii le-au identificat, tovarasul Boc continua sa nege evidentele.Leave a Comment