La Bucuresti, Carmen si Brigitte s-au inteles de minune

Vizita presedintelui francez in Romania este una importanta, marcata ca atare de ambii presedinti. Fara indoiala ca discutiile sunt si ele importante dar, cum ne asteptam ca cei doi sefi de stat sa se inteleaga bine asupra tuturor subiectelor si cum cei doi sunt fini diplomati si buni comunicatori, rezultatele sunt predictibile si fara surprize.

Ca atare, partea senzationala a acestei vizite este intalnirea dintre cele doua neconventionale prime doamne, ale Romaniei si Frantei.

Sa recunoastem, toti am fost curiosi sa le vedem impreuna, sa analizam „la sange” tinutele, sa barfim un pic. Si nu doar noi, in Romania ne-am ocupat de asta, ci intreg mapamondul.

Niciuna din ele nu se sfiește să arate că natura le-a dotat cu siluete de invidiat, așa că fac alegeri vestimentare care uneori sunt criticate, pentru că ar lăsa să se vadă mai mult decât impune protocolul.

Și pentru întânirea de la București, Brigitte Macron și Carmen Iohannis și-au păstrat linia. Amândouă au purtat rochii scurte -Brigitte Macron, albastru închis, iar Carmen Ionannis, albă – dar cu croiala diferită.

Brigitte Macron și Carmen Iohannis, primele doamne ale Franței și României, care s-au întâlnit joi, la București, au atras privirile cu ținutele lor nu tocmai conservatoare. Noi suntem insa incantati sa constatam cat de bine par a se simti impreuna cele doua superbe prime doamne.

Este clar ca pana la finalul vizitei cele doua doamne au devenit foarte apropiate. Este remarcabil cum s-au ajutat una pe cealalta sa coboare scarile de la una dintre casele vizitate la Muzeul Satului.

Fara indoiala ca rauvoitori vor gasi ceva de carcotit, de strambat din nas si de criticat dar, nici macar ei, nu vor putea nega ca este evident ca intre cele doua familii prezidentiale exista cu mult mai mult decat relatii oficiale, exista multa simpatie si chiar prietenie, mai ales intre cele doua superbe prime doamne.

Ne place sa credem ca partea cea mai dificila a vizitei presedintelul Frantei la Bucuresti a fost finalul vizitei, cand au trebuit sa se desparta. Rar vezi atata mormalitate caldura, sinceritate si bun simt la un loc.

LIVE | Avec le Président de Roumanie Klaus Iohannis : visite du musée du village roumain.

Posted by Emmanuel Macron on 24 August 2017