Kaufland „lovește” în doi mari primari, Boc și Pivariu, dintr-o lovitură

Kaufland lovește în doi mari primari, Boc și Pivariu, dintr-o lovitură

         Lanțul de magazine Kaufland a cheltuit o avere pentru achiziționarea fostei ferme de pui Amareto, aproape 7 milioane de euro. Proiectul metroului le pune însă piedici serioase în calea realizării unui hypermarket, chiar și după ce au obținut din partea autorităților locale un aviz de oportunitate. Am arătat într-un articol anterior cum conflictul lovește în interesele comerciale ale proprietarului lanțului de magazine Kaufland și Lidl, top 36 Forbes, Dieter Schwartz. 

Kaufland România este pregătită să meargă în instanță și să atace Hotărârea 719/22 noiembrie 2021 a Consiliului Local prin care a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru proiectul metroului Florești – Cluj-Napoca. Într-o primă etapă societatea a cerut (printr-o plângere prealabilă) municipalității să revoce această hotărâre în parte, adică să mute organizarea de șantier pentru metrou prevăzută pe terenul de 2,9 hectare deținut de societate pe străzile Eroilor – Cetății 101-103 din Florești (în incinta fostei ferme de pui Amareto), invocând excesul de putere al autorităților locale dar și afectarea dreptului de proprietate, mai ales că potrivit noilor reglementări urbanistice necesare metroului se schimbă încadrarea lui iar societatea nu mai poate construi centrul comercial pe care îl avea în plan, obicetiv acceptat de autoritățile locale și cerut de floreșteni, arată Actual de Cluj.

Consiliul Local Florești a aprobat, încheierea acordului de asociere cu Primăria Cluj-Napoca, pentru realizarea in parteneriat a procedurilor de achiziție publice necesare pentru implementarea proiectului liniei de metrou.

         Comuna Florești mandatează Municipiul Cluj-Napoca să o reprezinte în relația cu orice autoritate publică și, în numele și pe seama ei să facă toate demersurile pe care le consideră necesare în vederea atingerii scopului declarat.

Terenul din Florești, pentru care Kaufland a cheltuit circa 7 milioane de euro, a fost blocat în vederea realizării organizării de șantier pentru stațiile de metrou care vor fi realizate în localitate. Mai mult, se schimbă și destinația urbanistică a terenului astfel încât se blochează demersurile începute deja de companie în vederea construirii unui centru comercial. Kaufland a prezentat și în cadrul Comisiei de Urbanism a Consiliului Județean Cluj un proiect pentru un viitor centru comercial realizat pe zona fostei ferme de pui.

Cunoscuta casă de avocatură Mușat și Asociații a solicitat Primăriei Cluj-Napoca să anuleze Hotârârea din 22 noiembrie 2021 a Consiliului Local referitoare la aprobarea documentațiilor pentru realizarea proiectului de Metrou.

Procedura plângerii prealabile este ultima abordare înainte de inițierea procesului în instanță.

Dacă se va întâmpla același lucru ca și cu procesul cu Napoca S.A, care a spulberat în instanță Primăria Florești, e posibil să asistăm la o dublă lovitură : Boc și Pivariu la pachet !

 

 

 

Lasă un răspuns

Subscribe To Our Newsletter

Buletinul de știri al prostituției clujene

Clujeanul merge și el, foarte omenește, la curve. Cred că e normal, sănătos și firesc....

Închide