19/06/2021

Justitia se regrupeaza. In cazul lui Dragos Basescu, judecatorii au decis ca interceptarile SRI sunt legale

dragos_basescu-e1434555771604-820x300

Curtea de Apel Bucuresti a decis sa pastreze interceptarile efectuate cu ajutorul SRI in dosarul lui Dragos Basescu, nepotul fostului presedinte, fiul lui Mircea Basescu, chiar daca dosarul se afla in procedura de camera preliminara, scrie Digi 24.

Pe 11 martie, judecatoarea Anamaria Tranca de la Curtea de Apel Bucuresti a decis sa respinga, ca nefondate, contestatiile facute de Dragos Basescu si Ciprian Nistor impotriva deciziei de incepere a judecatii, emisa de Tribunalul Bucuresti.

La Curtea de Apel, avocatii celor doi au invocat recenta decizie a Curtii Constitutionale privind interceptarile si au cerut eliminarea probelor de la dosar care au fost efectuate cu ajutorul Serviciului Roman de Informatii (SRI).

Instanta a considerat ca probele sunt valabile si a respins cererile lui Basescu si Nistor, scrie news.ro. Mai mult, CAB i-a obligat pe cei doi la cheltuieli de judecata totale de 700 de lei.

Decizia judecatoarei nu este inca motivata.

Decizia Justitiei vine dupa ce Curtea Constitutionala a decis, in 16 februarie, ca prevederea din Codul de procedura penala potrivit careia supravegherea tehnica poate fi efectuata de „alte organe specializate ale statului” decat organul de cercetare penala sau lucratorii specializati din cadrul politiei este neconstitutionala.

Curtea a precizat, in motivare, ca hotararea se aplica si dosarelor aflate pe rolul instantelor.
Reamintim ca nulitatea relativa a unor probe poate fi invocata doar pana la un anumit moment procesual, mai precis pana finalizarea procedurii la camera preliminara. Altfel spus, in acele dosare care au trecut de camera preliminara, interceptarile – chiar realizate de SRI – nu mai pot fi anulate ca probe.

Desigur asta nu-i va opri pe multi inculpati sa ceara anularea probelor si nici nu-i va impiedica sa faca pe victimele pe la televiziuni si sa se planga de abuzurile justitiei

Basisme prin invaluire. Daca n-au reusit sa inchida DNA cu CCR, se incearca de sus in jos

O stire care a trecut un pic cam prea neremarcata. O readucem noi in atentie...

Închide