19/06/2021

Juristă clujeană, s-a trezit cu un șobolan uriaș în baie, în Grigorescu

Juristă clujeană, s-a trezit cu un șobolan uriaș în baie, în Grigorescu

                                                                           „Invazia sobolanilor in Cluj-Napoca !!!
Nu e gluma sau divertisment ,rog tratati cu seriozitate !
Instituțiilor de sănătate publică să facă o constatare în teren pentru a evalua situația și a pentru a vedea ce măsuri se impun.
Șobolanii au ajuns să mișune nestingheriți prin blocurile din orasul Cluj-Napoca .Miine ,poimaine ne trezim ca nu mai putem iesi pe strazile orasului !
Care sunt cauzele și ce măsuri se impun? Stim cu totii ca de la venirea pandemiei s-au inchis restaurantele ,fast food-uri, iar sobolanii in cautare de hrana au început să-și facă cuiburi prin subsolurile blocurilor de locuințe si aceasta poate fi o cauza .
Invazia șobolanilor reprezintă un pericol iminent pentru sănătatea oamenilor, întrucât rozătoarele pot transmite boli, unele extrem de periculoase.
Mai multe orașe de pe glob s-au confruntat, în ultima perioadă, cu înmulțirea rozătoarelor.
In atentia domnului primar Boc pe care il rog sa se organizeze si sa ia masurile necesare ,deoarece nu exista nici o cale de a vorbi cu Primaria Cluj-Napoca .Toate blocurile din oras trebuie deratizate cu firme specializate .
Am incercat astazi sa sun la primarie dar in zadar.
Sfatul meu sa va cimentati bine baile pentru ca sunt foarte mari si puternici ,eu am avut surpriza sa vad aceasta dihanie la mine in baie .Este foarte agitat pentru ca nu gaseste mancare , eu tin in baie numai solutii care sunt toxice .Nu te poate ajuta nimeni in aceasta situatie in anul 2021!Am sunat la 112 .In zadar .Eu locuiesc la etajul 4 .
Dimensiunea lui o calculati dumneavoastra de la baza vanii ajunge la faianta ,este de culoare negru si are o coada imensa .
A fost gasit caine de marime mica in casa mort sau mai exact numai blana din caine .In cartierul Gheorgheni s-a intamplat .
La etajul 10 la bloc ajung cu usurinta .
Eu locuiesc in Grigorescu insa in toata tara este aceasta problema .Sigurul oras din tara unde s-au luat masuri este Brasovul .Felicitari !
Domnule primar trebuie sa moara copii , canii, ca sa luati masuri ?
Pana nu moare un om nu se iau masuri …Hai sa schimbam acest prost principiu .Sa prevenim nenorocirile nu sa le combatem .”- arată pe facebook Diana Ramona Nistor, oripilată.
Bucureștiul și Botoșaniul se confruntă cu probleme mari cu șobolanii :
Invazie de șobolani în București. Rozătoarele au năpădit blocurile și au intrat în structurile de rezistență

Este invazie de șobolani în cartierul bucureștean Militari. Acolo unde, rozătoarele au reușit să se cațere, la unele blocuri, până la etajul al 4-lea. Problema a apărut pentru că s-a întârziat adoptarea planului ce vizează deratizarea și dezinsecția.

„Nimeni nu face nimic. Nimeni nu ia nicio măsură. Noi cei care am fi dispuși să plătim din propriile fonduri pentru o deratizare și pentru a astupa galeriile, pentru că degeaba facem deratizare dacă nu astupăm galeriile, nu suntem luați în calcul”, a declarat o locatară pentru Antena 3. Sursa citată menționează că oamenilor le este frică să mai deschidă ușile de la intrare, din cauza invaziei șobolanilor.

Lockdown-ul a făcut din Londra paradisul șobolanilor

 

Ce spune pe site Primăria Cluj-Napoca

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță desfășurarea unei acțiuni de deratizare a  domeniului public,  în perioada 1 – 31 martie 2021, între orele 8:00 – 16:00.

În cazul în care perioada prevăzută pentru desfăşurarea acţiunii nu este posibilă datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile, perioada de execuţie a lucrărilor se poate decala.

Produsul ce urmează a fi folosit pentru acest tratament este VARAT PASTE – special conceput pentru combaterea rozătoarelor.

Produsul menționat se regăsește în Registrul produselor biocide plasate pe piață în baza acordării certificatelor de Recunoaștere mutuală, este autorizat pentru profilexia sanitar-umană de Ministerul Sănătății.

În caz de ingerare accidentală, antidotul este Vit. K 1 şi se găseşte la Spitalul de Urgente Cluj.

Deratizarea reprezintă un complex de măsuri aplicate de toţi factorii interesaţi pentru reducerea substanţială a populaţiei de şoareci şi şobolani şi menţinerii acestora la un nivel numeric redus.

Combaterea rozătoarelor are un rol deosebit de important, deoarece acestea constituie un pericol permanent de îmbolnăvire (boli bacteriene, virotice şi parazitare) atât a populaţiei cât şi a animalelor, precum şi pierderi economice (poluare, distrugere materială, etc.)

Eficiența lucrărilor de deratizare constă în:

  • respectarea prevederilor Legii 101/2006, a Ordinului nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populației

  • tratarea în mod unitar a rozătoarelor atât pe domeniul public cât şi privat la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate;

În acest sens recomandăm Asociațiilor de Proprietari, Agenților economici și instituțiilor din municipiul Cluj-Napoca să efectueze deratizarea pe proprietățile private (subsoluri de bloc, curți interioare, etc.) odată cu efectuarea acestei acțiuni pe domeniul public.

Legislaţia în vigoare stipulează în mod clar importanţa şi periodicitatea lucrărilor de deratizare, precum şi consecinţele neefectuării acestora.

Prestator: S.C. CORAL IMPEX S.R.L. conform contractului nr. 14786/462/09.01.2020 de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare – activitățile de DERATIZARE, DEZINSECȚIE și DEZINFECȚIE în municipiul Cluj-Napoca.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Hainele cele noi ale primarului (adaptare după H.C. Andersen)

Hainele cele noi ale primarului (adaptare după H.C. Andersen)

Închide