Johannis über alles

totAm fost ieri sa mananc la Casa Piratilor. Lumea se simtea bine, chefuia. Oameni normali, pentru care Basescu, Voiculescu sau Antonescu exista doar pe sticla. Pentru tineri, politica e o mare prostie. Deoarece au invatat repede ca politicianul minte prin natura lui intrinseca.

Deschid cu teama televizorul. Cine stie ce grozavii mai auzi…

In Ucraina, presedintele a fost inlaturat. Germania transmite Ucrainiei sa aiba grija la teritoriul national. Pe antene, aceleasi fete. Trec mai departe.

Crin a vorbit la televizor. Scuze, n-am fost pe faza. Mancam pizza, apoi am avut o intalnire de duminica seara.

Peste tot, politicieni, care mai de care. Se pronunta. Analizeaza. Ce pacat ca nu mai cred nimic din ce spun.

M-am hotarat totusi sa-mi dau drumul la gura.

In ultimii 24 de ani, Germania castiga tot ce vrea. Economic, cu demnitate, fara sa traga vreun glont sau sa invadeze vreo tara. Ucraina, cu sau fara Putin in spate, se aliniaza in spatele Germaniei. Another brick in the wall.

Ma uit cu compasiune la Ponta, cum ma uitam pe vremuri la Boc. Ca zodie, aceeasi Marie, cu alta palarie. Fecioare amandoua, sau amandoi.

Johannis stie sa astepte, desi e geaman. Nascut la 13 iunie 1959, prezinta versalitate, inteligenta, originalitate. Tipul de om de care e bine sa il ai de partea ta. Daca nu il ai, fa orice dar nu lupta pe fata cu el, deoarece vei pierde.

Asa s-a intamplat si in 1960, la alegerile din USA.

În ianuarie 1960, Kennedy și-a anunțat candidatura la președinția SUA. Atenția sa s-a îndreptat către mass-media, făcând apel direct către poporul american. Rezultatul a fost o victorie zdrobitoare împotriva adversarului său, Hubert Humphrey, în turul preliminar, și victoria împotriva lui Lyndon B. Johnson pentru investitura Partidului Democrat. La 14 iulie 1960, la congresul Partidului Democrat de la Los Angeles, Kennedy a fost investit candidat cu aproape dublul voturilor adversarului său. S-a bazat pe tehnicile moderne cum ar fi sondajele, promovarea cu mass-media și relații cu publicul.

Lupta electorala dintre el si republicanul Richard Nixon a fost prima lupta electorala televizata, consacrând astfel un nou tip de luptă electorală. Tânărul Kennedy, care era mai puțin experimentat, l-a dominat categoric pe fostul vicepreședinte din timpul mandatlui președintelui Ike. Deși ascultătorii de la radio erau convinși că Nixon va câștiga, telespectatorii au rămas cu impresia că Kennedy va câștiga, asta pentru că Nixon le-a apărut întunecat și infernal în contrast cu zâmbitorul și sincerul Kennedy.

Pe 8 noiembrie 1960, Kennedy a fost ales al 35-lea președinte al SUA, ca primul președinte catolic de origine irlandeză, cu cea mai mică diferență de voturi din istorie: 34.220.984 pentru Kennedy contra 34.108.157 pentru Nixon.

Alegerile europarlamentare de anul acesta vor avea loc pe data de 25 mai, iar cele doua tururi de scrutin pentru alegerea presedintelui – pe 2 si 16 noiembrie. O similitudine care da frisoane. J.F. Kennedy s-a nascut in 29 mai. Johannis pe 13 iunie.

Nu mai pun in discutie relatia Angela Merkel – Johannis Klaus, deoarece daca citesti cu atentie presa germana, intelegi.

Dan Voiculescu reprezinta Romania comunista. Klaus Johannis, viitorul. Punct.

Despre Autor