Joc de imagine al d-nei copresedinte PNL, Alina Gorghiu

alina-gorghiu

Intr-un interval de timp record, Alina Gorghiu a realizat doua gafe remarcabile.

1.Prima, este desemnarea cuplului Tise-Boc la CJC si respectiv, primaria Cluj-Napoca. Asta a enervat serios PNL-ul original de Cluj, care dovedeste maturitate politica si are ce-i drept, moral vorbind, dreptate. Este neserios sa-l sprijini pe Emil Boc, atata timp cat el si-a demonstrat clar orientarea pro Basescu si PMP. Nu mai pun sprijinul pe fata acordat Elenei Udrea la alegerile pentru presedentia Romaniei. Chiar si presa clujeana care i-a apreciat doctrina, incepe sa se gandeasca serios la a intra in silentio stampa fata de conducerea actuala a PNL. Apoi nu cred ca paritatea de 1-1 a fost respectata, intre vechiul PNL si vechiul PDL. Am impresia ca parca se lucreaza pentru ALDE, in cazul de la Cluj. Intre UASCR si Bratianu nu exista in mod normal, afinitati, nici macar elective. Afinitatea cere o predispozitie in virtutea careia alegerea e prefigurata de chiar natura afinitatii. Simt imediat daca o persoana imi place sau nu, dar nu as putea spune exact din ce motive. Cu alte cuvinte, nu alegem ce vrem, ci alegem ceea ce ne dicteaza temperamentul sa alegem. De aceea, libertatea noastra de alegere e foarte limitata, caci suntem ghidati de la bun inceput de niste preferinte intime. Ceea ce inseamna ca persoanele pe care le prefer nu sunt rezultatul unor alegeri rationale, ci al unor optiuni emotive altoite pe anumite aplecari. Lucrul acesta e izbitor in cazul iubirii si al prieteniei.

2.În ianuarie 2012, CCR a anulat decizia Guvernului Boc de a comasa alegerile locale cu cele parlamentare, și a introdus ca principiu că nu se pot modifica legile electorale cu un an înainte de alegeri. În condițiile în care guvernul Cioloș își asumă decizia de a emite OUG, PSD poate muta prin Avocatul Poporului, care poate ataca ordonanța la Curtea Constituțională. Jocul de imagine e însă unul extrem de important în contextul acestui an electoral. Formarea unei majorități parlamentare care să respingă OUG sau atacarea acesteia la CCR, cu ajutorul lui Victor Ciorbea, ar putea genera prejudicii de imagine pentru PSD, care își conturează imaginea unui partid ce se opune voinței poporului.

Curtea Constitutionala macar ar trebui sa aiba jurisprudenta unitara !

Un deputat PSD raspunde la intrebarea legata de oportunitatea alegerilor in doua tururi de scrutin :

„Fără îndoială, nu. De ce trebuie să bulversăm acum clasa politică, de ce trebuie să schimbăm o anumită logică, când și primarii, consilierii locali și partidele politice sunt pregătite cu un anumit sistem de vot și ar trebui acum, în avantajul… dar care sunt argumentele pentru care doamna Gorghiu ar dori să modifice acum, cu patru luni înainte de alegerile locale acest model de scrutin? (…) Pentru că, până la urmă, avem și noi primari, are și PNL-ul, are și UNPR-ul și nu cred că schimbarea modului de a alege primarii, în două tururi, ar ajuta pe cineva acum”, a explicat deputatul PSD.

Am ajuns sa criticam ceea ce am ales. Va trebui sa o luam de la capat.