Jegul ordinar de Ponta vrea sa distruga romanii care nu l-au votat ?

horia sulea 15

O diversiune ordinara a prins cheag la romani : Daca ai nume german inseamna ca furi cu Schweighoffer, si distrugi padurea. Prisecaru radiografiaza bine, una din manupilarile comuniste ordinare marca Victor Ponta, dejucate in premiera de primarul Horia Sulea, PNL. Incercarile disperate de scoatere din peisaj prin inscenari ordinare ale adevaratului leader liberal de la Cluj, Horia Sulea, se vor lovi de o opozitie civica la nivel national.

Asteptam de la Victor Ponta alte magarii prin care sa incerce sa discrediteze echipa de la Floresti, care printr-o comunicare destul de buna cu formatorii de opinie de pe platformele de socializare, de pe national si diaspora, au dejucat mizeria de propaganda comunista a mitomanului. Promit ferm sa raspund pe masura dezinformarii premierului. Ca jurnalist, am mult mai putin de pierdut ca si un prim ministru.

Multumesc pe aceasta cale d-lui Ion Irimia, d-nei Dana Voicu, lui Alin Radu, Tania Caraiani, Isabela Emilia, Alin Ionescu, Silvius Degeratu, si multor altii, care au exprimat puncte de vedere extrem de bine documentate si au fost trup si suflet alaturi de Presedinte, ceas de ceas, zi si noapte. Fara a astepta ceva in schimb.

Asteptam raspunsul tipic, prin fabricarea de dosare penale, diversiuni  si alte practici comuniste. Sincer, eu stiu ca atunci cand Dumnezeu il termina pe unul, in prealabil ii ia mintile.

Nu cred ca as fi putut interpreta mai bine ca Prisecaru evenimentele din ultimile saptamani :

Mă uit cu atenție la dezvoltarea unei manipulări ordinare puse la cale de Victoraș Ponta de cîteva săptămîni, manipulare care s-ar putea rezuma la teza “Iohannis protejează mafia defrișărilor ilegale” (teză apărută după respingerea Codului Silvic de către președinte).

Nu mi-ar fi atras atenția “subiectul” (în care nu au fost aduse probe, cel puțin pînă în acest moment) dacă nu aș fi observat o campanie mediatică foarte bine pusă la punct. Mai întîi, a apărut o scrisoare a celei rămase în istorie drept “fă, Doina”, care sugera că Iohannis are un blat cu compania Schweighofer (aici). Pasul doi: acuzele au fost preluate cu entuziasm de detașatul în interes de serviciu Striblea, zile la rînd. Faza a treia a constat într-un atac concertat de partid și de stat: într-o declarație de presă PSD, prin păpușica montată de Ponta în poziția de purtător de cuvînt al partidului, se arăta că “vreau (adică Podașcă vrea – n.m.) să cred că respingerea Codului Silvic nu a fost rezultatul lobby-ului unei firme din industria lemnului” (sursa); în aceeași zi în care Podașcă a spus poezia lui Ponta, pelerista ministră a Mediului a zis una profundă: “Asupra președintelui Iohannis planează o suspiciune că nu e de partea românilor” (sursa).

Vasăzică, Iohannis nu numai că e corupt (PSD știe și o sugerează și prin trompețica de partid, și prin “fă, Doina”, și printr-un ministru al lui Ponta dar și prin trompețoiul detașat în interes de serviciu), dar e și vîrf de lance străin și reprezintă agenturili care vor să le facă rău românilor (teză expusă și în campania prezidențială, de altfel).

Cum ziceam mai sus, nici una din acuzațiile astea nu au probe în susținerea lor, ci doar insinuări, aluzii, capete de informații, contextualizări penibile etc. Ok, dacă sînt probe, dacă Iohannis a beneficiat de vreun sprijin din partea Schweighofer, dacă are prieteni acolo care-l influențează (și poate fi dovedit obiectiv acest lucru), atunci Iohannis este într-un conflict clar de interese și trebuie să răspundă (inclusiv public) pentru asta.

Pînă atunci, însă, constat că sîntem luați de idioți rău de tot: nu numai că Iohannis nu administrează nimic din pădurile patriei (cum Guvernul o face, direct, prin Ministerul Mediului și prin Romsilva) și, oricum, e președinte de vreo cinci luni, dar taman socrul premierului este încă cercetat într-un dosar de retrocedări forestiere cu prejudiciu (zice DNA) de cîteva sute de milioane de euro! Mai mult, tata socru, Ilie Sârbu, e implicat în dosar împreună cu șeful Romsilva, pesedistul Adam Crăciunescu, pe care (spun procurorii) l-ar fi admonestat pentru a-i satisface interesele penale lui Hrebenciuc (sursa)!

Așadar: pe de o parte, familia mafiotă Ponta – Sârbu (Sârbu cercetat de DNA pentru implicarea într-un dosar de uriaș furt de păduri), pe de alta un președinte ușor abulic, necomunicativ și ușor confuz, dar nu hoț. Iar Ponta aproape reușește să impună în spațiul public mesajul că Iohannis fură păduri.

Dar nu mă surprinde că Ponta încearcă manipularea asta jegoasă și  ridicolă, mă surprinde că la unii prinde.