Israelul interesat de IT și investiții în Cluj?

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a primit astăzi, 27 februarie 2013, vizita ambasadorului statului Israel la Bucureşti, Dan Ben Eliezer.

S-au inițiat discuții referitoare la atragerea de noi investitori dar şi ideea derulării unor schimburi de experienţă şi bune practici, cu precădere în domeniul IT. În acest context, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a prezentat ambasadorului Statului Israel proiectul „Cluj Innovation City”, micul „oraş” în care se preconizează să locuiască şi să-şi desfăşoare activitatea cca. 20.000 de specialişti IT. Din dorinţa de  a identifica noi oportunităţi de colaborare în acest domeniu, Excelenţa Sa, domnul Dan Ben Eliezer, a invitat firmele IT din judeţul Cluj să participe la Târgul economic de profil din luna mai de la Bucureşti şi, în acelaşi context, a precizat faptul că ar dori organizarea unei întâlniri între firmele IT din judeţul Cluj şi cele din Israel, întâlnire care să aibă loc în Israel.

Întâlnirea cu delegaţia israeliană reprezintă un excelent prilej de a crea noi oportunităţii de colaborare, în special în domeniul industriei IT şi al intensificării schimburilor economice bilaterale. Dispunând de o economie extrem de solidă, Israelul a performat chiar şi în perioada de recesiune globală, înscriindu-se pe un trend economic ascendent. În acest context, suntem interesaţi atât de resursele financiare extrem de importante de care statul din Orientul Mijlociu dispune şi care ar putea lua forma unor investiţii în judeţul Cluj cât şi de ideea de a urma modelul acestuia de dezvoltare sustenabilă, bazată pe creativitate şi valoare adăugată mare, în domenii de înaltă tehnologie”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Nu pierdeți asta !

Subscribe To Our Newsletter

Caricaturi – Hadaruga Mihai

Închide