Iohannis, un om plin de bunul simt pe care il asteptam de mult

klaus

Conferinta de presa a debutat firesc, Vali Malaescu imprimand o nota personala primelor intrebari. Raspunsurile au curs firesc, pline de consistenta, autentice.Cosmina Fernoaga insista, incercand repetat calitatile interlocutorului, Klaus Iohannis.

Intrebarile de testare trec, iar conferinta de presa capata accente de complicitate nebanuite la inceput. Daca unii se gandeau ca vine cu prompter-ul dupa el, surpriza a fost un om normal, care isi amintea de caminul 16 si frumoasele clipe petrecute la Cluj.

Valorizarea Clujului a facut-o fara efort, s-a simtit dincolo de vorbe emotia si respectul intelectualului rasat. Extrem de bine pregatit, care nu se lanseaza in promisiunile tipice, ce fac primele 5 lucruri cand ajung presedinte. A manuit floreta usor, fara sa dezarmeze, realizand rapid o complicitate cu o presa pe care nu numai ca nu a enervat-o ci a castigat-o fara efort.

Romania lucrului bine facut, dincolo de toate. Geamanul asta chiar o poate face. E suficient de inteligent, calculat si perseverent sa imprime o ordine in dezordinea noastra nationala. Nu e genul de om care sa-ti impute la sfarsit ca ti-a aratat drumul.

La cinema Florin Piersic, sala a vibrat din nou, paradoxal, cu Iohannis. Discursul lui Daniel Buda, cu atacuri repetate, nu a prins deloc. Alin Tise e deosebit intotdeauna, are charisma si basta.

Surpriza pentru unii, dar deloc pentru altii, aplauzele indelungi la adresa lui Horia Sulea. Oamenii stiu ce a facut acest om in Floresti, iar modestia lui, era copiata parca dupa a lui Iohannis. Un Teodor Anatasiu care a ras inteligent de Daniel Buda si Boc, a incalzit atmosfera spre discursul final a lui Iohannis.

M-am simtit reprezentat, intelectual in tara mea, dupa discursul „neamtului”. Era uitat si trecutul comunist de care ma rusinez ca a trebuit sa-l traiesc la mine acasa. O atmosfera de calm, incredere si echilibru domina intreaga sala. Parca ne-am trezit dupa zeci de ani dintr-un vis urat, iar acest om a venit sa puna fiecare lucru la loc.

Asa cum spunea si Cosmina Fernoaga, Iohannis a plecat dascal de fizica din Cluj si s-a intors candidat. As adauga ca si-a facut intr-o zi o multime de prieteni in presa. Deoarece este ca si tine, simplu, direct, autentic emotional si plin de umor.

Mi-e clar acum de ce Ponta se teme de Iohannis. Deoarece chiar si o nonvaloare, simte valoarea, iar acest fapt duce, mai devreme sau mai tarziu, la recunoasterea ei, fie ea si tacita.

Am un primar si voi avea un presedinte cu care pot iesi cu capul sus in lume !

Subscribe To Our Newsletter

O pasare s-a gainatat pe Vladimir Putin

O pasare s-a gainatat pe presedintele Rusiei, Vladimir Putin, in timp ce acesta sustinea un...

Închide