Intrare neautorizată în sistemul CNAS

Procurorul Augustin Lazar paraseste sediul Ministerului Justitiei, marti 22 Martie 2016, la finalul interviului cu ministrul Justitiei Raluca Pruna,pentru ocuparea functiei de Procuror General al Romaniei. MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOTO

 

Reprezentanții Casei Nationale de Asigurari de Sanatate au refuzat timp de 10 zile să recunoască proporțiile crizei și au susținut oficial că platforma funcționează cu “niște fluctuații”.

Cea mai gravă problemă:  potrivit surselor cursdeguvernare.ro, în  13 mai, este pusă sub semnul întrebării corectitudinea informațiilor stocate în sistem: nu e sigur că, odată introdus cardul, datele care apar sunt cele reale.

Soluția, radicală dar corectă, spun specialiștii, ar fi aceea ca oficialii CNAS să decidă oprirea temporară a sistemului și ”depanarea”  efectelor unor acțiuni decise de angajați de rang înalt ai Casei.

Fiecare zi de amânare a acestei decizii înseamnă pierderea în ritm accelerat a datelor.

În disperare de cauză, Casa a permis o intrare neautorizată în sistem, a unui angajat de la o firmă ce nu are niciun contract cu CNAS. Intervenția, spun surse cursdeguvernare.ro,  a degradat sistemul, în loc să-l optimizeze, așa cum sperau cei de la CNAS, iar în acest moment există riscul să se piardă toate datele.

A protejat datele confidentiale ale bolnavilor ? Organele abilitate vor avea de lucru !

Strictprest, sa ramana daca vrea in Floresti. Sedinta CL Floresti de indata !

  Am trait sub era Quatro Eco Salub multa mizerie si multa delasare. Aproape 6...

Închide