Interviu pe gheata cu Elena Ramona Reuer

4

Am cunoscut o femeie tanara si frumoasa, careia ii place sa danseze, sa fie sincera si sa uite tot ce tine de uraciunea vietii. Gata sa traiasca fecare clipa, o adepta a lui Osho si Eckart Tolle. Care asculta hip-hop si Pink Floyd. Uneori Rahmaninov. Sau Debussy si Chopin. Intram pe gheata si alunecam lin, povestind vrute si nevrute.

In continuare, il iau de manuta pe Luca si ne dam pe gheata. Povestim, radem si spunem bancuri. Presa si Parlamentul au uitat de prostiile politicii. E Crai Nou si afara stelele stralucesc ca si ochisorii lui Luca. Vorbim inevitabil de politica somesana.

O intreb cum vede un om politic azi. Sincer, imi raspunde. Fara fite. Apoi o intreb cum se simte in politica, femeie fiind. Imi spune ca absolut normal. Ca vrea inca sa schimbe multe, dar ca nu va candida. Vrea sa aiba timp pentru familie. Discutia atinge teme juridice profunde, si constat surprins cat de bine pregatita este aceasta doamna. Si ca traieste in real, nu este rupta de realitate. Intalnesc o veche prietena comuna, Oana Chirila, din Suceava. Stam toti trei, de fapt cinci, cu copiii, la o ciocolata calda. Ramona dezvolta cu patima problematica femeii in societate si politica.

3

” Stii, Horia, noi facem cumul de functii tot timpul. Vorbim de cariera si familie. La mine fiecare ora este planificata. Nu imi pot permite sa gresesc. Sunt mama, dar si persoana publica. Uneori as vrea sa rad cu voce tare, sa dansez, sa redevin eu, neincorsetata de sistemul sablonar din politica. Apoi, vreau sa scap tara asta de comunisti. Vreau un viitor aici, pentru noi si copiii nostrii !”

1

Deputatul Elena Ramona este varf de lance in PNL, alaturi de co-preşedintele Alina Gorghiu, in initiativa privind  legiferarea cotei de 30% reprezentare a genurilor în politică: 

„Este o intrare in normalitate, a fi barbat sau femeie, asta nu are culoare politică! imi spune razand Ramona”

Alaturi de Alina Gorghiu, si alte colege,  consider politica românească discriminatorie  în ceea ce priveşte accesul şi valorizarea femeilor în politică, barbatii de multe ori misogini,  faptul că partidele politice, acţionând în selecţia candidaţilor fără deschiderea necesară în ceea ce priveşte şansa egală a cetăţenilor de a avea acces la demnităţi publice de orice nivel de reprezentare, încalcă art 16 alin 3 din Constituţia României.

Simt  nevoia de reînprospătare a clasei politice facilitând accesul unor categorii altădată discriminate: femei, tineri, diaspora.

Constientizez rămânerea în urmă a României faţă de alte tări ale UE. Precizez că femeile politician sunt, în general, mai conştiincioase, mai decente în exprimări, mai determinate să acţioneze onest pentru o politică adaptată intereselor cetăţenilor. O buna practică europeană, este cea în care 15 ţări au deja legiferate cote de reprezentare cuprinse între 30 şi 50 %.

Plecam spre casa, fiecare. Pacat ca Ramona nu mai candideaza. Este o femeie care are simplitate, onestitate, deci valoare.

Pe bune.

 

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

EON in corzi, urmeaza masuri extreme !

În cursul zilei de ieri, zeci de mii de floreşteni au fost văduviţi, fără nici...

Închide